Please choose Language or Country
or

Izjava o zaštiti podataka

1. Općenito

Austrijski promidžbeni ured za turizam veliku važnost pridaje privatnosti svakog klijenta. Stoga se obrada osobnih podataka uvijek odvija u okviru važećih pravnih odredbi o zaštiti podataka, posebno odredbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (OUZP), austrijskog Zakona o zaštiti podataka (njem. Datenschutzgesetz; DSG) te Zakona o telekomunikacijama (njem. Telekommunikationsgesetz; TKG 2003). Svi zaposlenici Austrijskog promidžbenog ureda za turizam obvezani su na čuvanje tajnosti podataka sukladno čl. 6. Zakona o zaštiti podataka.

2. Ime i kontakt podaci

Za obradu podataka odgovoran je:

Austrijski promidžbeni ured za turizam (Österreich Werbung)
Vordere Zollamtsstraße 13, 1030 Wien, Österreich
Tel.: +43 1 588 66-0
Fax: +43 1 588 66-40
E-mail: datenschutz@austria.info

Nije imenovan nadzornik za zaštitu podataka jer to nije zakonski propisano.

3. Obrada podataka na internetskoj stranici

Prilikom posjeta internetskoj stranici prikupljaju se osobni podaci koje upotrebljavamo u analitičke svrhe. Podaci se upotrebljavaju isključivo interno i ni u kojem se slučaju ne dijele s trećim stranama.

Prikupljanje podataka posjetitelja služi konkretno za sljedeće svrhe:

  • analizu korištenja internetske stranice u svrhu istraživanja tržišta i optimizacije sadržaja internetske stranice

  • prilagođavanje sadržaja internetske stranice potrebama posjetitelja

  • ponovni marketing (remarketing) upita korisnika u svrhu promidžbe odmora u Austriji

  • javljanje potencijalnim kupcima zainteresiranim za našu ponudu u Austriji kojima se obraćamo s promidžbenim materijalom u tu svrhu

  • poboljšanje doživljaja korisnika i jednostavnosti korištenja.

U slučaju da korisnik zatraži prospekte ili informativne materijale, ili u slučaju da se prijavi za newsletter Austrijskog promidžbenog ureda za turizam, spremit će se također i svi podaci potrebni za obradu narudžbe.

Vaše osobne podatke obrađujemo na temelju Vaše privole koju ste dali putem postavki Vašeg preglednika ili pri prijavi na naš newsletter te temeljem bitnih legitimnih interesa koje imamo na temelju uloga i zadaća koje obavljamo kao nacionalna austrijska turistička organizacija.

U nastavku je opisano koji se podaci prikupljaju i na koji način.

4. Pohrana podataka o adresi za narudžbe i pretplate

Ako zatražite prospekte ili informativne materijale ili se preplatite na naš newsletter, vaši će podaci biti spremljeni kako bismo mogli uspješno izvršiti narudžbu i slanje. Nakon dostave navedeni podaci bit će izbrisani.

Ako želite nastaviti od nas primati pozivnice i informacije, na raspolaganju vam je dodatna mogućnost odabira. Ako je odaberete, vaši podaci ostaju spremljeni kod nas kako bismo vas i u budućnosti mogli obavještavati o zanimljivim ponudama iz vaših područja interesa. Naravno, ovaj pristanak možete povući u svakom trenutku.

Podaci koje prikupljamo u okviru narudžbi nikada se neće koristiti za izradu pojedinačnih profila korisnika ili za praćenje internetskih navika naših klijenata. Vaši kontaktne podatke upotrebljavat ćemo isključivo za izvršenje vaše narudžbe

5. Obrada i prosljeđivanje osobnih podataka

U načelu, Vaše osobne podatke nećemo obrađivati bez Vaše privole.

Prosljeđivanje trećim stranama dogodit će se samo u okviru Vaše privole, ukoliko to doprinosi ispunjenju Vaših želja i zahtjeva.

Iznimka je prosljeđivanje koje je, u danom slučaju, potrebno za sigurnost naše stranice.

Podaci se izvršitelju obrade (pružatelju usluga) načelno prosljeđuju samo onda kad se radi o poduzećima koja raspolažu mogućnošću pravilne i sigurne obrade tih podataka. Sa svim izvršiteljima obrade sklopljeni su ugovori u skladu s čl. 28. OUZP-a kojima se osigurava da su ispunjeni svi zahtjevi o zaštiti i sigurnosti podataka.

6. Trajanje pohrane podataka

Podaci koje pohranjujemo na temelju privole pohranjuju se sve dok osoba na koju se podaci odnose ne opozove svoju privolu.

U suprotnom se osobni podaci spremaju onoliko dugo koliko je pripisano zakonom. Ako pohranjujemo podatke koji su nam potrebni za možebitnu obranu pravnih zahtjeva, podaci se čuvaju do roka zastare (u pravilu su to tri godine).

7. Prava osoba čiji se podaci obrađuju

Privolu koju ste dali u svakom trenu možete opozvati. U tu svrhu molimo koristite za to predviđene tehničke mogućnosti. Također se možete javiti i na gore navedene adrese.

Na gore navedenim adresama u svako vrijeme možete:

•          zatražiti informacije o Vašim pohranjenim podacima,

•          zatražiti isprava, brisanje ili ograničenje obrade pohranjenih podataka,

•          ostvariti svoje pravo na prijenos podataka u skladu sa zakonima o zaštiti podataka.

U svakom trenutku imate pravo odbiti zahtjev za obradu Vaših podataka, ako se oni koriste u svrhu izravne promidžbe. Ako Vaše podatke obrađujemo na temelju naših bitnih legitimnih interesa, obradu možete odbiti na temelju razloga koji proizlaze iz posebnih okolnosti.

Također imate mogućnost uputiti pritužbu austrijskom tijelu za zaštitu osobnih podataka.

8. IP adrese

Za svaki upit na bilo kojoj internetskoj stranici IP adresa posjetitelja prenosi se na web-poslužitelj. To je nužno iz tehničkih razloga, kako bi se odgovor mogao poslati pravom primatelju.

IP adrese dodjeljuju pružatelji internetskih usluga, čim se njihovi klijenti spoje na internet. Pružatelji mogu pratiti koju IP adresu je neki od njihovih klijenata upotrebljavao u određenom trenutku. Stoga se upitom poslanom pružatelju internetskih usluga teoretski može saznati identitet pojedinog posjetitelja.

Iz sigurnosnih razloga (npr. za obranu od hakerskih napada) čuvamo IP adrese svih upita posjetitelja. No nastali protokoli upotrebljavaju se isključivo za praćenje sigurnosnih prijetnji i pregledavaju se isključivo u slučaju sumnje. Osim toga, IP adrese se ne čuvaju trajno, već se brišu nakon najviše 4 tjedna.

9. Kolačići

Kolačići su vrlo male datoteke koje se s određene internetske stranice zapisuju na računalo posjetitelja. Ne mogu se upotrebljavati za čitanje drugih podataka na računalu. Internetske stranice upotrebljavaju kolačiće kako bi vratile prethodne postavke posjetitelja i pratile povijest upita posjetitelja.

Austrijski promidžbeni ured koristi kolačiće kako bi bolje prilagodio ponudu na internetskoj stranici austria.info odn. austriatourism.com potrebama svojih klijenata te na najbolji mogući način strukturirao sadržaje svoje internetske stranice. Informacije se također koriste kako bi se još više poboljšala navigacijska struktura internetske stranice austria.info odn. austriatourism.com i kako bi je se dizajniralo na korisnicima što pristupačniji način.

Dodatne kolačiće pod određenim uvjetima postavljaju razni drugi pružatelji usluga čije se dodatne usluge nude na našim internetskim stranicama. Nemamo utjecaja na ove pružatelje usluga te ne koristimo njihove kolačiće za svoje vlastite svrhe.

Zadana postavka svakog internetskog preglednika je prihvaćanje svih kolačića. No, možete svom pregledniku naložiti i da ne prihvaća nikakve kolačiće ili da ih automatski briše nakon svake internetske sesije. Odgovarajuće upute potražite na stranicama podrške proizvođača vašeg preglednika.

Za sve standardne preglednike dostupan je i besplatni dodatni softver (Plug-in) koji služi za upravljanje kolačićima. Odgovarajući plug-in dostupan je npr. na sljedećoj adresi: https://www.ghostery.com/de/products.

Na raspolaganju Vam je također i gumb „deaktivirati praćenje“ koji se nalazi na kraju ove stranice. Klikom na taj gumb onemogućuju se sve funkcije ove stranice koje su temeljene na kolačićima. Kako bi ova postavka bila trajno spremljena, Vaš preglednik mora prihvaćati kolačiće.

10. Google Analytics

Internetske stranice Austrijskog promidžbenog ureda upotrebljavaju Google Analytics za mrežnu analitiku. Upotrebom ove usluge analitike također se pohranjuju kolačići na vaše računalo.

Dobivene informacije, uključujući IP-adrese posjetitelja, prenose se na poslužitelj u SAD-u i tamo pohranjuju. Austrijski promidžbeni ured upotrebljava zbog zaštite podataka funkciju „_anonymizeIP()“, tako da se prenesene IP adrese obrađuju samo u skraćenom obliku i da se isključi mogućnost izravne osobne identifikacije.

Google će po potrebi ove informacije prenijeti trećim stranama ako je to propisano zakonom ili ako dotična treća strana obrađuje podatke po nalogu Googlea. Više informacija o usluzi Google Analytics možete pronaći na internetskoj stranici www.google.com.

Austrijski promidžbeni ured koristi funkcije usluge Google Analytics za analizu korištenja internetskih stranica, npr. u obliku anonimnih ocjenjivanja i grafika u vezi s PageViews i Visits, kao i za ponovni marketing, izvješća o utiscima za Google Display Network, integraciju rješenja DoubleClick Campaign Manager i izvješća za Google Analytics za rezultate prema demografskim značajkama i interesima.

Korištenjem ove internetske stranice pristajete na obradu podataka o vama koje je prikupio Google na gore opisani način i u prethodno navedene svrhe.

Prikupljanje podataka putem Googlea možete prekinuti korištenjem Google plug-ina za preglednike.

11. Praćenje od strane trećih na našoj stranici

Na internetskim stranicama Austrijskog promidžbenog ureda koriste se tehnologije za praćenje sljedećih poduzeća:

- twyn group it solutions & marketing services AG (www.twyn.com)

- Google Floodlights.

Njih se koristi kako bi se našim posjetiteljima internetskih stranica promidžbenih partnera ponudila prilagođena promidžba. Uporaba tih promidžbenih sadržaja temeljena je na kolačićima te analizi Vašeg dosadašnjeg korištenja naših internetskih stranica. Na taj način prikupljeni podaci spremaju se isključivo anonimno.

Nastavkom korištenja ove stranice potvrđujete da ste suglasni s gore navedenim načinom analize korištenja ove stranice.

Praćenje i ciljane oglase možete onemogućiti na sljedećim internetskim stranicama:

- Twyn

https://et.twyn.com/html/datasafe.html

- Google Floodlights http://www.google.com/ads/preferences/html/opt-out.html

Tamo se nalazi poveznica na kojoj možete deaktivirati personalizirano oglašavanje. To se vrši pomoću vlastitog Opt-out kolačića. Važeća je samo dok ne izbrišete ovaj kolačić iz svog preglednika.

Na raspolaganju Vam je također i gumb „deaktivirati praćenje“ koji se nalazi na kraju ove stranice. Klikom na taj gumb onemogućuju se sve funkcije ove stranice koje su temeljene na kolačićima. Kako bi ova postavka bila trajno spremljena, Vaš preglednik mora prihvaćati kolačiće.

12. Facebook Conversion Tracking Pixel

Uz vaš pristanak naše internetske stranice koriste uslugu Conversion Tracking Pixel Service tvrtke Facebook, Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). To nam omogućuje pratiti radnje korisnika nakon što su klikom na oglas na Facebooku preusmjereni na internetsku stranicu pružatelja usluga. Tako možemo bilježiti učinkovitost Facebook oglasa u statističke svrhe i svrhe marketinških istraživanja.

Prikupljeni podaci ostaju anonimni. To znači da nemamo uvid u osobne podatke pojedinih korisnika. Međutim, Facebook pohranjuje i obrađuje prikupljene podatke.

O ovome vas obavještavamo prema informacijama koje su nam u ovom trenutku dostupne. Facebook može povezati podatke s podacima vašeg Facebook računa i koristi podatke za svoje vlastite promidžbene svrhe prema

Smjernicama o podacima tvrtke Facebook https://www.facebook.com/about/privacy/. Facebook Conversion Tracking također omogućava tvrtki Facebook i njenim partnerima da vam prikazuje oglase u sklopu i izvan Facebook računa. Nadalje, u ovu se svrhu na vaše računalo pohranjuje kolačić.

Samo korisnici stariji od 13 godina smiju dati svoj pristanak. Ako ste mlađi od 13 godina, obratite se svojim pravnim skrbnicima.

Kliknite ovdje kako biste opozvali svoj pristanak

https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/.

13. Facebook Remarketing / Retargeting

Na našim su stranicama integrirane oznake za ponovni marketing (remarketing) društvene mreže Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA. Kad posjetite naše stranice, putem oznaka za ponovni marketing uspostavlja se izravna veza između vašeg preglednika i Facebook poslužitelja. Facebook tako dobiva informaciju da ste sa svojom IP adresom posjetili našu stranicu. To omogućuje Facebooku da posjet našim stranicama pridruži vašem korisničkom računu. Na ovaj način dobivene informacije možemo koristiti za prikaz oglasa Facebook Ads. Naglašavamo da mi kao pružatelj stranica nemamo saznanja o sadržaju podataka koji se prenose kao ni o njihovom korištenju od strane Facebooka. Dodatne informacije o navedenome možete pronaći u Izjavi o zaštiti podataka tvrtke Facebook na stranici https://www.facebook.com/about/privacy/.

Kliknite ovdje kako biste opozvali svoj pristanak

https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/

14. Ad Server (Adform)

Internetske stranice Austrijskog promidžbenog ureda koriste proizvode (Ad Server, DSP i DMP) poduzeća Adform A/S kako bi se ponudila ciljana promidžba pojedinim ciljnim skupinama. U tu se svrhu pohranjuju i analiziraju pretraživanje, vrsta uređaja i geografska lokacija korisnika. Na temelju tih rezultata šalju se promidžbeni materijali korisnicima drugih stranica, koje također koriste usluge Adforma, a koji bi mogli biti zainteresirani za usluge Austrijskog promidžbenog ureda.

I u tu se svrhu koriste kolačići, koji se spremaju u kodiranom obliku (u obliku pseudonima). Na taj se način ne može stvoriti poveznica prema pojedinom korisniku naše internetske stranice.

Ako želite onemogućiti ovakvu analizu Vašeg korisničkog ponašanja, molimo Vas kliknite ovdje (https://site.adform.com/privacy-policy-opt-out/).

Na raspolaganju Vam je također i gumb „deaktivirati praćenje“ koji se nalazi na kraju ove stranice. Klikom na taj gumb onemogućuju se sve funkcije ove stranice koje su temeljene na kolačićima. Kako bi ova postavka bila trajno spremljena, Vaš preglednik mora prihvaćati kolačiće.

Autorska prava

Osnovna svrha dvije domene www.austria.info i www.austriatourism.com je promocija Austrije kao destinacije za odmor.