Please choose Language or Country
or
Panoramarestaurant im Museum © Werner Reichel

Learning by doing: kunst for børn i Salzburg SE

Måske gemmer der sig en fremtidig, stor kunster blandt de små besøgende, der finder inspirationen i forbindelse med deres første kunsterfaringer i 'Museum der Moderne' i Salzburg?
Man kunne fristes til at tro, at det kun er teater, dans og musik, der er egnet for børn. Men hvad med moderne kunst, der ofte kan være svært tilgængeligt selv for voksne? ”Museum der Moderne” i Salzburg har – ligesom de fleste moderne kunstmuseer i Østrig – det helt enkle svar parat: learning by doing.
I museets ”Miniatelier“ har børn på tre til fem år mulighed for at stille alle mulige spørgsmål og blive guidet til de rigtige svar. De lidt større børn arbejder sammen med kunstnere eller kunstformidlere om emner, der hænger sammen med den aktuelle udstilling. Og selvfølgelig bliver udstillingen besøgt af børn i alle aldersklasser, mens tusindvis af spørgsmål bliver besvaret, imens kunstværkerne bliver diskuteret med iver.
Det er en berigende oplevelse for alle parter, fordi der ikke findes ærligere kunstkritikere end børn. Deres reaktion er således altid spontan og ufarvet af ”voksne” adfærdsregler som høflighed eller diplomati.

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.