Please choose Language or Country
or
Tirools rundsvlees Innsbruck © Gasthof Hotel Post

Tirools rundvlees met vingernoedels

  • Tirools rundsvlees-d © Gasthof Hotel Post Tirools rundsvlees-d © Gasthof Hotel Post

Informatie

Bereiding:

De stukken rundvlees met zout bestrooien en inwrijven met een mengeling van peper, jenerverbessen, koriander en marjolein.  In een braadpaan boter doen smelten en de stukken rundvlees aan beide zijden braden (volgens eigen smaak doorbakken of medium).  Vervolgens de stukken vlees uit de pan nemen en warm wegzetten. Nog een beetje boter toevoegen in dezelfde pan en daarin de uien kort op hoog vuur doen kleuren.  Dan het spek toevoegen, kort mee laten bakken en daarna blussen met rode wijn.  De rode wijn laten inkoken  tot er bijna geen vloeistof meer in de pan is; bestuiven met ietwat bloem, overgieten met de runderfond en kort laten opkoken.  Het vlees schikken op voorverwarmde borden en met de saus serveren.

Voor de vingernoedels 

Aardappelen koken in de schil, de schil verwijderen terwijl ze nog warm zijn en dan door de aardappelpers duwen; laten afkoelen vooraleer te mengen (niet kneden!) met alle andere ingrediënten.  Deze mengeling uitrollen tot een worst met een diameter van ca. 2 cm, en kleine stukjes afsnijden; deze kleine stukjes met de hand verder vormen tot vingernoedels.  De gevormde noedels in kokend gezouten water zo’n 5 minuten laten garen, uitnemen met een schuimspaan , laten uitlekken en goudgeel laten kleuren in hete boter.

Meer informatie

Contact Innsbruck

 
 
Innsbruck Tourismus
Burggraben 3
6020 Innsbruck, Oostenrijk

office@innsbruck.info
www.innsbruck.info

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Bildrechte

Österreich Werbung betreibt unter den Hauptdomains www.austria.info bzw. www.austriatourism.com Websites, die in erster Linie der Bewerbung Österreichs als Fremdenverkehrsland dienen.