Please choose Language or Country
or
Het ziet eruit als kleine poffertjes, maar eigenlijk is het een dikke gekarameliseerde pannenkoek, die in stukjes gesneden wordt. Daarna voeg je nog wat poedersuiker toe en serveer je de Kaiserschmarrn traditioneel met pruimen- of appelcompote.
Hulpmiddelen: Koekenpan
Bereidingstijd: 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht en/of nagerecht
 

Bereidingswijze

Besprenkel de rozijnen met rum. Meel en melk, samen met wat citroensap, goed mengen in een kom. Voeg een snufje zout toe. Scheid de eieren, bewaar de eiwitten en meng de dooiers door het beslag. Laat het beslag ca. 30 minuten rijzen. Sla daarna de eiwitten stijf met de suiker en spatel ze voorzichtig door het beslag. Laat de boter smelten in een pan met anti-aanbaklaag. Giet het beslag erin, strooi de rozijnen erover en bak de Kaiserschmarrn ca. 4-5 minuten op matig vuur, tot de onderkant goudgeel is. Keer dan de Kaiserschmarrn en bak de andere kant goudgeel. Met twee vorken of pannenkoekenmessen het deeg in kleine stukjes trekken (niet snijden).
Leg de Kaiserschmarrn op een voorverwarmd bord en bestrooi ze dik met poedersuiker. Serveer met Zwetschkenröster.
 

Serveertip

Dit gerecht is ook heerlijk met appelmoes of vers fruit. Serveer dit in plaats van Zwetschkenröster.
 

Eet smakelijk! Mahlzeit

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.