Please choose Language or Country
or
De kerstmarkt bij Schloss Grafenegg, Niederösterreich © Grafenegg Kulturbetriebsges.m.b.H.

Kerstmarkten in Niederösterreich

De bijzondere kerstsfeer in de schilderachtige omgeving van het Schloss Grafenegg mag niemand missen. In het Schlosshof, de pronkkamers en voor de oude rijschool kan je de kunstwerkjes van meer dan 100 deelnemers bewonderen.
Kartause Gaming
Data nog niet bekend! 

De adventmarkt in de Kartause Gaming is een van de mooiste in Niederösterreich. Het schilderachtige Prälatenhof straalt een echte kerstsfeer uit en doet aan een schilderij van Breughel denken. Originele kunsthandwerken, met liefde gemaakte geschenken en ambachtelijke producten domineren het aanbod van de meer dan 80 marktkraampjes.
www.gaming.at 

Grafenegg
5 - 8 december 2013 

De bijzondere kerstsfeer in de schilderachtige omgeving van het Schloss Grafenegg mag niemand missen. In het Schlosshof, de pronkkamers en voor de oude rijschool brengen meer dan 100 deelnemers hun kunstwerken voor groot en klein mee.
www.grafenegg.at

Pöggstall
24 november - 24 december 2013 

Een glazen kerstmarkt! Kunsthandwerkers tonen hier hun glaswerk, vazen en kerstversieringen. Op de dag van de opening en in de weekeinden is er een afwisselend programma met verschillende workshops en wijnproeven.
www.hotglass.at

Advent in Zwettl
6 - 8 december 2013

Europa's mooiste tentoonstelling van huisjes gemaakt van lebkuchen (soort taai-taai) is te bewonderen in de Orangerie van Stift Zwettl. Een kleine kerstmarkt vind je tijdens alle 4 de adventweekenden.
www.zwettl.info

Badener Adventmeile
22 november - 24 december 2013

Adventskunstmarkt met muziek, Perchtenläufe, fakkelwandelingen en een sprookjeswereld voor kinderen.
www.baden.at en www.advent.baden-bei-wien.at

Schloss Hof
23 november - 22 december 2013 

Sfeervolle kerstmarkt met kunsthandwerken, kerstboomversieringen, houten speelgoed, kerststallen, sprookjesboeken en nog veel meer.
www.schlosshof.at of www.weihnachtsdorf.at

Lilienfeld
Datum nog onbekend

Adventsmarkt in Stift Lilienfeld met kunsthandwerk, lichtlabyrinth, grote kribbe-tentoonstelling, lebkuchen-tentoonstelling, kinderevenementen en een dagelijks muziek- en theaterprogramma. Uitgebreid met een culinair omramingsprogramma uit de regio. 
www.adventinlilienfeld.at
St. Pölten
29 november - 23 december 2013 

Traditionele kersmarkt op het Raadhuisplein van deze hoofdstad van Niederösterreich.
www.st-poelten.gv.at

Kerst in het park
5 december – 8 december 2013

Kerstmarkt in het Sparkassenpark
www.st-poelten.gv.at

 


Schloss Schallaburg
13 - 15 december 2013

Een mix van handwerk, traditionele gebruiken, culinaire specialiteiten en passende muziek zorgen voor een sfeervolle stemming tijdens de kerstmarkt op de binnenplaats van het Schloss. Ieder jaar stelt een Europese gastregio hun eigen kerstgebruiken voor. In de feestzaal vinden vaak concerten plaats.
www.schallaburg.at

Schiltern/Langenlois 
9 november - 22 december 2013

Betoverende adventssfeer in het Kittenberg attractiepark. In de bevroren bron van de Toscaanse tuin en in de bijna bevroren waterval in de Japanse tuin zoekt het water zich langzaam een weg naar de kerstsfeer. Bij schemering stralen honderden kaarslichtjes. Kinderen kunnen op zaterdag en zondag knutselen.
www.kittenberger.at
 

Rohr im Gebirge
14 december – 15 december 2013

De Rohrer bergadvent werd in 1995 in het leven geroepen en vindt elk jaar in een heropgewaardeerde schuur plaats, waar talrijke events georganiseerd worden.

Voor de echte bergadventsfeer zorgen de blaas- en zanggroepen, alsook de typische adventopvoeringen in de parochiekerk. 

Boekweitpap en kerstgebak volgens oud recept gebakken zijn hier overvloedig in aanbieding.
Hoogtepunt van de kerstmarkt is de kerstboom uit ijs en de levende kerstkribbe.
www.rohrimgebirge.at en www.wieneralpen.at

Adventsmarkt Burgruine Aggstein
2 - 3 november, 9 - 10 november en 16 - 17 november 2013

Dit jaar vindt de adventsmarkt in Aggstein plaats voor de burcht en in de binnentuinen. In de burcht zelf, namelijk in de ridderzaal, zal zoals elk jaar ambachtelijke kunst aangeboden worden. 

Leuk weetje: Op een van de vier marktdagen wordt een bruid voor het middeleeuwse feest 2013 gezocht. De vrouw die het bruidsboeket kan opvangen wint een trouwfeest van 2 dagen met overnachting.
www.ruineaggstein.at

Advent in Stift Göttweig
30 november – 8 december 2013

Hier wordt je aangetrokken en verleid door de geur van de huisgemaakte specialiteiten uit de Göttweiger kloosterkeuken. Aan de kraampjes vind je ambachtelijke kunst, diverse geschenkideeën en lekkernijen terug. Bij de punchkraampjes langs de panoramastraat kun je je opwarmen en tegelijk van het heerlijke uitzicht over het Donaudal genieten.

Op muzikaal vlak vindt elke avond een concert plaats en in de weekends ook opvoeringen van torenblazers.

Openingsuren:

10.00 – 18.00 uur

Prijs: € 2,50

Kinder < 15 jaar: gratis
www.stiftgoettweig.or.at

 

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.