Please choose Language or Country
or
Hier begon niemand minder dan Ferdinand II van Tirol begon met het aanleggen van de prachtige Ambraser kunstverzameling. In dit kasteel kun je onder andere zijn kunst- en rariteitenkabinet, de wapenuitrustingen en het antiquariaat bezichtigen.
Schloss Ambras is een slot in Ambras, een stadsdeel ten zuiden van Innsbruck. Aartshertog Ferdinand II liet het in de 16e eeuw als residentie voor hem en zijn vrouw Philippine Welser bouwen.

Het slot is geheel gebouwd in de stijl van de Renaissance. De verblijven van de Aartshertog werden voorzien van vele pronkstukken en Ferdinand ontpopte zich tot een enthousiast verzamelaar van wapens, wapenuitrustingen, beeldhouwwerken en zeldzame objecten. De prachtige en enorme, 43 meter lange, Spaanse zaal is zeker een bezoekje waard.

In 1880 werd het slot omgebouwd tot museum en sindsdien kun je er niet alleen de verblijven, maar ook de Habsburger portrettengalerie, het kunst- en rariteitenkabinet en de diverse wapenuitrustingen bezichtigen.

Meer informatie:
Schloss Ambras
Schloss Straße 20
6020 Innsbruck

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.