Please choose Language or Country
or
Hinterstoder in Oberösterreich © Oberösterreich Tourismus / Foto: Erber

'Alpine Pearl' Hinterstoder

Een dorpje in de bergen, waar alles is, zoals het was: het authentieke Hinterstoder.
Hinterstoder ligt in het zuiden van Oberösterreich, omgeven door de imposante bergtoppen (van 504 tot 2514 m ) van het Tote Gebirge.
Wie op zoek is naar rust en even helemaal tot zichzelf wil komen, is hier aan het juiste adres. Eindeloze winterwandelwegen verkennen, sleetochten maken en deltavliegen behoren tot de vele mogelijkheden. Tegelijkertijd is Hinterstoder ook een uitstekend wintersportgebied. Door de gunstige ligging ligt er in het Stodertal van begin december tot eind april gegarandeerd voldoende sneeuw. Er worden hier dan ook regelmatig wereldbekerwedstrijden georganiseerd. 

In de 19e eeuw werd het Stodertal uitgeroepen tot het mooiste dal van de Oostelijke Alpen. De indrukwekkende 'Spitzmauer' wordt zelfs de Oostenrijkse Matterhorn genoemd. 

Tegenwoordig maakt Hinterstoder deel uit van de 'Alpine Pearls', een aantal Alpendorpjes die milieuvriendelijkheid en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Alle dorpjes zijn dan ook probleemloos zonder auto te bereiken. De dorpjes zetten zich in voor het gebruik van duurzame energie en het behoud van het authentieke dorpsbeeld.

Wie in Hinterstoder verblijft, moet zeker een bezoekje brengen aan het Alpineum; een museum gewijd aan het leven in de Alpen. Het museum werd in 2000 genomineerd voor de European Museum of the Year Award.
Hinterstoder zelf werd bovendien ook genomineerd voor de ARGE Europese prijs voor dorpsvernieuwing.

Informatiebureau Hinterstoder
Email: hinterstoder@pyhrn-priel.net
Internet: hinterstoder.at

Infoboxen: 'Alpine Pearl' Hinterstoder

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

Noodnummers in Oostenrijk

EU-noodnummer: 112
Brandweer: 122
Politie: 133
Reddingsdienst/noodarts: 144
Artsencentrale: 141
Bergredding: 140
ÖAMTC hulpdienst: 120
ARBÖ hulpdienst: 123

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.