Please choose Language or Country
or
Forstau in het SalzburgerLand © Tourismusverband Forstau

Een zonnige bestemming

Het zonnige vakantiedorpje Forstau ligt in een hooggelegen dal op 930 m hoogte, tussen Radstadt en Schladming.
In het kleine Forstau (560 inwoners!) is alles net nog een tikkeltje gezelliger, beweert de plaatselijke dienst voor toerisme. Naast een klein, overzichtelijk skigebied op de Fageralm, dat bovendien uitermate geschikt is voor gezinnen, vind je er talloze wandelmogelijkheden.

De speciale winterwandelpaden (meer dan 20 km) worden dagelijks geprepareerd en nemen je mee door besneeuwde wouden, naar de Forstau-Winkl en de Fageralm. Een prachtig winterschouwspel biedt de romantische Bachweg, die tot 22.30 uur verlicht wordt. 

De Haflinger raspaarden zorgen bovendien voor een pittoreske setting. Dagelijks kunnen er door het dal tochten per arreslee worden gemaakt. Zeker in februari en maart is de Fageralm een echte aanrader: bijna alle afdalingen en pistes liggen namelijk aan de zonnekant - de ligstoelen voor de hutten dus ook!

Bezoek zeker ook eens het prachtige katholieke kerkje in het centrum van het dorp. Het kerkje heeft een buitengewoon mooi barokken altaar en onder de kerk is een Lourdeskapel, met druipstenen uit het bekende Franse bedevaartsoord.

Toeristische dienst Forstau:
Email: info@forstau.at
Internet: forstau.at

Infoboxen: Een zonnige bestemming

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

Noodnummers in Oostenrijk

EU-noodnummer: 112
Brandweer: 122
Politie: 133
Reddingsdienst/noodarts: 144
Artsencentrale: 141
Bergredding: 140
ÖAMTC hulpdienst: 120
ARBÖ hulpdienst: 123

Interactieve kaart OostenrijkOntdek  vakantieland Oostenrijk met de interactieve kaart! Hier vind je wandel- en fietsroutes, foto’s, accommodaties, vakantietips en heel veel meer.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.