Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Coole Kelten

Word je een “Keltische krijger“, een “Keltische heerser“ of toch liever een “druïde“? Dat is de keuze die je moet maken tijdens het dagprogramma in het archeologische celtovation in Schwarzenbach.

De wal bestormen, met wisselroedes water opsporen, platte broden bakken, je lichaam beschilderen en kleien. Het kan allemaal in Celtovation!

Sinds er in het kleine plaatsje Schwarzenbach in Niederösterreich 3000 jaar oude archeologische vondsten uit de tijd van de Kelten zijn gedaan, komt hier de onderste steen boven.

Zo werd de Keltische wal compleet gereconstrueerd en werd er op het hoogste punt een 26 meter hoge museumtoren gebouwd. Bij de ingang van de toren worden talrijke vondsten uit de brons- en ijzertijd tentoongesteld. Ook het graf van een skelet, dat tijdens opgravingen in 1998 gevonden werd, is hier te zien. Verder onstaat er door de waarheidsgetrouwe bouw van Keltische huizen en gebouwen een echte Keltische hoeve.

De entree bedraagt € 10,- voor kinderen en is inclusief de entree in het Keltische openluchtmuseum, materiaalkosten en een rondleiding.

Meer informatie:
Celtovation
Schölderl 12
Schwarzenbach
www.celtovation.at