Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Autovrije vakantie in Werfenweng

Het plaatsje Werfenweng in het SalzburgerLand draagt haar eigen steentje bij aan het klimaat en wel op een heel bijzondere manier: gasten kunnen hier geheel autovrij op vakantie komen.

Genieten zonder auto in Werfenweng © TV Werfenweng, Bernhard Bergmann
Vakantiegasten worden aangemoedigd om met de trein aan te reizen en worden uiteraard bij aankomst aan het station afgehaald. Wie toch met de auto komt, kan deze in Werfenweng laten staan. De autosleutels worden dan bij de plaatselijke toeristische dienst in een kluis bewaard.
Geen paniek, je krijgt voor 5 euro een gsm met belwaarde en een SAMO-voordeelpas, waarmee je je makkelijk kan verplaatsen. Met de gsm kan je namelijk ELOIS, een elektrische auto, bellen en zo gebruik maken van een gratis taxirit. De stroom voor ELOIS wordt door middel van zonne-energie gewonnen. Ook kan je er gebruik maken van een shuttle-dienst, fietsen, speciale fietsen en go-karts. Circa 40 aangesloten bedrijven bieden in Werfenweng een autovrije vakantie aan.

Dit milieuvriendelijke mobiliteitsconcept wordt in heel Europa al op 22 plaatsen aangeboden. Tot deze plaatsen behoren ook de zogeheten ‘Alpine Pearls. Een lange afstands-wandeling verbindt alle Alpine Pearls in zes verschillende landen, namelijk Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Duitsland en Slovenië.