Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Langeafstandswandelen in Vorarlberg

Wandelen in de natuur prikkelt de gedachten, opent nieuwe horinzonten en doet gewoon goed. Voor wandelfans is Vorarlberg een excellente keuze.

Steinernes Meer © Peter Burgstaller / Österreich Werbung

Langeafstandswandelen in Vorarlberg
De „Vorarlberger Rundwanderweg“ verrast met veelvoudige cultuur- en natuurplaatsen in 5 regio's. Het hoogteprofiel gaat van glooiende heuvellandschappen van het Bregenzerwald tot boven de boomgrens in de Silvretta of in het Rätikon. Rondom Vorarlberg in één stuk of misschien toch enkel een korte etappe? De mogelijkheden zijn zo uitgestrekt als de landschappen en de verhalen, die de wandelaars pas na pas begeleiden.
Wandeltochten in Vorarlberg

Langeafstandswandelen in het Bregenzerwald – de  Architectuurweg
Het Bregenzerwald staat bekend om zijn vele interessante gebouwen. Ook mooi om te zien zijn de oude, houten gebouwen en de nieuwe huizen in de stijl van de moderne Vorarlbergse (hou)architectuur. Deze route gaat van Hittisau naar Au en naar enkele bijzondere gebouwen die de moeite zijn om te zien. De wandelaars zijn onderweg met een rugzak, want de bagage wordt van hotel naar hotel getransporteerd.
Aanbieding langs de Architectuurweg

Langeafstandswandelen in het Bregenzerwald - De Kaasweg
Hoe ontstaat de kaas uit het Bregenzerwald en hoe smaakt hij? Deze zalige wandeling vol prachtige uitzichten gaat langs Alpen en zuivelboerderijen. Alleen met een lichte dagrugzak wandel je in drie dagen van het glooiende Voralpenlandschap bij Sulzberg via de "Vorsäß-Siedlung Schönenbach" naar Au. De bagage reist intussen comfortabel van hotel naar hotel.
Aanbieding langeafstandswandelen in het Bregenzerwald

Langeafstandswandelen in het Bregenzerwald – De Bregenzerachweg
Op deze tocht leer je in twee wandeldagen de verschillende gezichten van de Bregenzerache kennen. De route gaat stroomopwaarts van Sulzberg tot Au. Hier en daar is de "Ache" glooiend en vind je mooie badplaatsen. Dan weer stroomt ze door kloven en is ze bijna ontoegankelijk. Het bagagetransport van hotel naar hotel en transfer van het station naar het eerste hotel zijn inbegrepen.
Aanbieding langeafstandswandelen in het Bregenzerwald

Op de "Groene Ring" rondom Lech - Zürs
In de winter kan je skiën op de "Witte Ring" rondom Lech Zürs, in de zomer brengt de „Groene Ring" wandelaars in drie etappes naar de mooiste uitzichtpunten en natuurbijzonderheden in Lech Zürs. Langs de Groene Ring bevinden zich meerdere interessante en originele stations: bijvoorbeeld de best uitgeruste huttenbibliotheek in een hut langs de weg, die uitnodigt om te blijven hangen en te grasduinen, het legendebos, het natuurreservaat Gipslöcher, de Libellensee en de Bivakbox, waarin je ook kan overnachten.

Vorarlberg App
De handige interactieve routedatabank biedt ongeveer 400 wandeltips aan met zoombare topografische kaarten, wegbeschrijvingen, hoogteprofielen, GPS-data, foto's, video's en info over accommodatie, restaurants en bezienswaardigheden die je kan downloaden.