Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Tirol: de Stubaier Höhenweg

De Stubaier Höhenweg, met als beginpunt Neustift, verbindt 9 hutten in het Stubaital en de gletsjer is altijd op de achtergrond aanwezig. De route voert door het onaangetaste hooggebergte van de Stubaier Alpen en langs stille beekjes, donderende watervallen en idyllische bergmeren.

 © TVB Stubai Tirol
Op de verschillende etappes, waarvoor deels ook enige ervaring vereist is, wandel je naar een hoogte van 2.200 meter. Op het traject van de Regensburger Hütte richting de Dresdner Hütte wordt het hoogste punt van de route bereikt: de Grawagrubennieder (2.880 meter). Bergsporters met ervaring kunnen nog een uitstapje naar de top van de Trögler (2.902 meter) maken.

Als je conditie niet echt optimaal is om de totale route (120 km met ca. 9.000 hoogtemeters) te overbruggen, dan kan je vanaf elke hut terug richting het dal wandelen, waar aansluiting is met het openbaar vervoer.

Een brochure met een gedetailleerde beschrijving van de route, checklist voor uitrusting, panoramakaart en overige belangrijke informatie is in elke hut en bij de VVV-kantoren verkrijgbaar. Alle informatie en routebeschrijvingen zijn ook beschikbaar op www.stubaier-hoehenweg.at.

Meer informatie:
Tourismusverband Stubai Tirol
www.stubai.at