Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Moderne Weense herberg "Zum Huth"
Bijzondere tips van de redactie

Huth is het beste voorbeeld van een moderne Weense herberg: een modern uiterlijk, maar klassiek wat betreft de gastvrijheid en de keuken.

Moderne Weense herberg Zum Huth in Wenen © www.zum-huth.at
Eigenlijk exploiteren Gabi en Robert Huth een klein gastro-imperium midden in de stad, dat uit drie zaken bestaat die één ding gemeen hebben: de hoge kwaliteit van het aanbod. Het gaat om 'da moritz', een 'Italiaan' met fantastische pizza’s en een al even geweldige 'Bistecca Fiorentina', waarbij onder andere zelfgemaakte frieten in een papieren zakje geserveerd worden, en 'Huth-Beisl', waar speciale aandacht geschonken wordt aan een bijzondere biercultuur met een bijpassende keuken.

In het 'moederbedrijf', 'Huth-Gastwirtschaft', een lichte, modern ingerichte zaak met hoge vensterbogen, richt de keuken zich zowel op traditie als op kwaliteit. Hier vindt u altijd klassiekers als grammelknödel met zuurkool, steak tartaar, gebraden kip op zijn Weens, Tafelspitz en pruimentasjes op de kaart. Dat aanbod wordt aangevuld met maandelijks wisselende seizoensaccenten – van asperges en wild tot Sint-Maartensgans. Deze lekkernijen worden niet alleen erg goed begeleid door een glas perfect getapt bier, maar ook door overwegend regionale wijnen van de uitstekend samengestelde wijnkaart.

www.zum-huth.at