Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Schaatsen in Wenen
Bijzondere tips van de redactie

Van januari tot maart verandert de Weense Rathausplatz en het aangrenzende park in een betoverend ijslandschap. Het Weense Rathaus dat met lichteffecten in scene gezet wordt, vormt een unieke achtergrond voor de ijsdroom midden in de stad.

 © Österreich Werbung / Wolfgang Zajc
© Österreich Werbung / Wolfgang Zajc
 © Wien Tourismus / Foto: Günther Ezsöl
© Wien Tourismus / Foto: Günther Ezsöl

Weense ijsdroom op de Rathausplatz

Al schaatsend op de Rathausplatz in Wenen kan je midden in de stad echt van wintersport genieten. Het plein heeft alles wat je nodig hebt: de imperiale flair voor het stadhuis, een indrukwekkende omgeving, sportief wintergeluk en natuurlijk goed gezinde mensen met wie je je winters geluksmoment kunt delen.

Meer info: www.wienereistraum.com

 

Weense schaatsvereniging

Voor wie 's nachts over het ijs wil glijden, biedt de Weense schaatsvereniging tussen het concertgebouw en het stadspark een schaatspiste: Op het meer dan 6.000 m² grote ijsoppervlak kunnen de schaatsers fantastische pirouettes maken. Op de koppelavond glijden koppeltjes aan halve prijs onder de fonkelende sterrenhemel. Doorlopend zijn er thema-avonden en events.

Meer info: www.wev.or.at

 

Kunstijspiste Engelmann

Hoog boven de stad, op een dak van een huis, kan je op de eerste openluchtkunstijspiste van de wereld sinds meer dan 100 jaar in de frisse lucht rondjes draaien.

Meer info: www.engelmann.co.at 

 

Albert-Schultz Eishalle

Het grootste ijssportcentrum van Oostenrijk in Kagran biedt ijsschaats- en ijshockeylessen, ijsdisco en publiekschaatsen voor alle leeftijden. In de drie ijshallen oefenen zowel profs en de UPC Vienna Capitals als hobbyschaatsers.

Meer info: www.albertschultzeishalle.at