Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Swarovski Kristallwelten Wattens
Bijzondere tips van de redactie

Je verbazen als een klein kind, waar kan dat tegenwoordig nog? Bijvoorbeeld binnenin een reusachtig kristal, waardoor het licht in honderden spiegelende vlakken gebroken wordt. De imposante kristallen "Dom" vormt het centrum van de 'Swarovski Kristallwelten'.

Swarovski Kristallwelten in Wattens, Tirol / Oostenrijk © fotowerk aichner
De familie Swarovski laat al meer dan 100 jaar zien, hoe je mensen met artistiek verwerkte glaskristallen kunt betoveren. Met 'Swarovski Kristallwelten', de attractie in Wattens, gingen ze nog een stap verder – en schiepen ze een eigen verbazende kosmos, waarin de magie van het kristal op een bijzondere en fantastische manier vorm krijgt.

Multimediakunstenaar André Heller bedacht 14 wonderlijke kamers, die door bekende internationale kunstenaars en designers, zoals Alexander McQueen, Tord Boontje en Brian Eno ingericht werden. En ze doen hun naam eer aan. In het sprookjesachtige landschap dat is opgebouwd uit duizenden kristallen, in de grootste caleidoscoop ter wereld, in de mysterieuze ijsstraat, waarin je je een ontdekkingsreiziger waant, of in de kristallen "Dom" van André Heller, Brian Eno en Susanne Schmöger, zetten de bezoekers grote ogen op ... En dat geldt niet alleen voor de kleine bezoekertjes.

kristallwelten.swarovski.com