Please choose Language or Country
or
De combinatie van een beschermwand en tentoonstellingsruimte zorgt ervoor dat het Alpinarium in Galtür en zijn architectuur uniek zijn in Europa.
Een van binnenuit belichte stenen cirkel in de inkomhal en een glazen gevel met albaststenen symboliseren de tegelijkertijd fascinerende en dreigende krachten van de natuur. Met deze krachten kreeg het bergdorp en skigebied Galtür in 1999 van erg dichtbij te maken. Door een lawineongeluk verloor de gemeenschap mensen, huizen en verwachtingen. Des te opmerkelijker is de restauratie.

De 345 meter lange en tot 19 meter hoge lawinemuur integreert niet alleen kunst en cultuur, maar maakt ook indruk met zijn moderne interieurarchitectuur en de buitenzijde die aan het aanzien van het dorp en de natuur aangepast is. Andere verbanden met de berg worden gelegd door het gebruik van de alpine signaalkleuren geel en zwart, blauwe glasscherven als symbool voor het gletsjerijs in de bar van café 'Gefrorene Wasser' en een bouldermuur. De expositie 'LEBEN AM BERG – Faszination Schnee – Mythos Lawine' (Wonen op de berg – fascinerende sneeuw – de lawine-mythe) laat de bergen zien als uitdaging voor de mens, maar ook als vruchtbare bodem voor mythen en sprookjes, als plaats om krachten op te doen en tot rust te komen.

www.alpinarium.at

Vakantieservice

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Bildrechte

Österreich Werbung betreibt unter den Hauptdomains www.austria.info bzw. www.austriatourism.com Websites, die in erster Linie der Bewerbung Österreichs als Fremdenverkehrsland dienen.