Please choose Language or Country
or
Arnulf Rainer Museum in Baden bij Wenen / Oostenrijk © Thomas Gorisek

Arnulf Rainer Museum in Baden bij Wenen

Arnulf Rainers geboortestad Baden eert de veelzijdige en actieve schilder met een museum – architectonisch spannend gehuisvest in een badhuis uit de vroege 19e eeuw.
Al meer dan zestig jaar doet enfant terrible van de kunstwereld Arnulf Rainer stof opwaaien. Zijn werk is vaak genregrenzen overschrijdend, enorm uitgebreid en veelzijdig, en loopt van surrealisme via actionisme tot de beroemde overschilderingen van foto's en schilderijen.

Het museum in Baden eert zijn oeuvre met jaarlijks twee nieuwe tentoonstellingen. De kunst wordt hierbij als het ware door de meester zelf toegelicht – door de in de vitrines aangebrachte citaten en aforismen van Rainer en door een zeer informatief filmportret. De indrukwekkende architectuur van het in 1821 gebouwde Marienbad werd bij de renovatie volledig behouden en passend ingericht – sommige schilderijen hangen bijvoorbeeld in houten kleedhokjes of boven stenen zwembassins.

www.arnulf-rainer-museum.at

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Bildrechte

Österreich Werbung betreibt unter den Hauptdomains www.austria.info bzw. www.austriatourism.com Websites, die in erster Linie der Bewerbung Österreichs als Fremdenverkehrsland dienen.