Please choose Language or Country
or
Tentoonstelling Daniel Spoerri © Lukas Beck

Eat.Art & Ab.Art

De wereldberoemde kunstenaar Daniel Spoerri kocht twee barokke huizen in het Kamptal en veranderde ze in een cultureel kunstwerk.

Daniel Spoerri, de oprichter van "Eat Art", werd vooral beroemd door zijn "Tableaux Pièges" – op tafel gefixeerde resten van een maaltijd.

In 2008 kocht de kunstenaar meerdere huizen in de kleine wijngemeente Hadersdorf. Het dorpsplein bestaat uit prachtige gerenoveerde renaissance-, gotiek- en barokhuizen, een plek die je gezien moet hebben. Een van deze huizen, een voormalig klooster, bouwde Spoerri om tot een indrukwekkend museum, waar wisselende tentoonstellingen van zijn eigen werk en dat van andere kunstenaars getoond wordt.

De voormalige bioscoop verbouwde Spoerri daarentegen om tot restaurant, waar slow-food-chef Ibo Altun een kleine, wekelijkse menukaart aanbiedt. Je kan in het restaurant overigens ook culinaire specialiteiten van verschillende kunstenaars kopen: van olijfolie uit de Toscaanse tuin van Spoerri tot sinaasappelconfituur van de Spaanse kunstenares Marina Blanca.

www.spoerri.at

Meer informatie

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.