Please choose Language or Country
or
Flatz Museum 2009 © Christoph Knoch

Flatz museum

Als het hier niet om Wolfgang Flatz zou gaan, zou je dit museum gewoon zoals elk ander museum kunnen betreden. Maar in het voormalig natuurkundemuseum van Vorarlberg geraak je pas binnen wanneer je eerst de Büchersteig hebt overwonnen en zware bokszakken uit de weg hebt geruimd.
Eenmaal bij de Flatz-Bar aangekomen, schijnt in blauw neonlicht de spreuk „Mut tut gut". Want door zijn moedige optredens belandde Flatz zelf al eens voor korte tijd in de gevangenis en kwam hij in aanraking met de psychiatrie.

De als goudsmid en metaaldesigner opgeleide kunstenaar komt vaak in opspraak door zijn extreme en controversiële acties.

In het museum zijn o.a. sculpturen uit de serie "Physical Sculptures" evenals werken uit de beeldencyclus "Zeige mir einen Helden und ich zeige dir eine Tragödie" te zien, maar ook ruimtelijke installaties, lichaamswerken, machines en muziekprojecten.

Flatz werd geboren in Dornbirn. Hier werd dan ook in juli 2009 het Flatz Museum geopend. Naast de permanente tentoonstelling vinden er regelmatig optredens, lezingen, voordrachten en discussies plaats. Jaarlijks worden er ook 2 wisselende tentoonstellingen van internationale gastcuratoren getoond.

www.flatzmuseum.at

Meer informatie

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.