Please choose Language or Country
or
Speikplant: Kärntner Nockberge / Oswin Lafner © Bad Kleinkirchheimer Tourismus Marketing GmbH

Geneeskracht uit de natuur: speik (valeriaan)

In de Nockbergen in Karinthië groeit een unieke geneeskrachtige plant. De verleidende geur en bijzondere werking kunnen hoog in de bergen door wandelaars ontdekt worden.
Wie de speik (een in de Alpen groeiende valeriaansoort) zoekt, moet de boomgrens van de Karintische Alpen achter zich laten. Vanaf 1.800 m hoogte is dit plantje in het beschermde natuurgebied van het biosfeerpark Nockberge te vinden.

De al duizenden jaren bekende plant werd vroeger met goud afgewogen. Het heeft een ontspannende werking zonder dat je er moe van wordt en laat lichaam en geest weer opleven.

Vanuit Bad Kleinkirchheim worden er begeleide wandelingen georganiseerd. In elf gezellige hutten kan je na een inspannende wandeling de voeten laten rusten in de speik-voetbaden in houten troggen. De frisse kruidige geur maakt de wandelingen extra plezierig, vooral de maanden juli en augustus staan garant voor een ware geursensatie. Voor wie van al dat ruiken hongerig wordt, kan zich in de almhutten laten verwennen door de lekkerste regionale specialiteiten.

www.badkleinkirchheim.at

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.