Please choose Language or Country
or
Leven op de Eng Alm © Silberregion Karwendel

Het almdorp Eng

Ingebed in het imponerende berglandschap van het grootste natuurgebied in de noordelijke Kalkalpen is Eng een geliefd vakantieoord en het vertrekpunt van vele bergwandelingen.
Midden in het Tiroolse Karwendelgebergte ligt het almdorp Eng, gevormd door de eeuwenlange arbeid van de lokale boeren. Ingebed in het imponerende berglandschap van het grootste natuurgebied in de noordelijke Kalkalpen is Eng een geliefd vakantieoord en het vertrekpunt van vele bergwandelingen.

Een alm is een alpiene bergweide, en het gebruik van de Eng alm dateert waarschijnlijk meer dan 1000 jaar terug, waardoor het behoort tot een van de oudste almen van Tirol.

Op de grootste melkweide van Tirol wordt de verse melk ter plekke tot kaas en boter verwerkt. Als bezoeker hebt u de mogelijkheid in de kaasmakerij iets bij te leren over het ambacht van het kaasmaken. Op grond van zijn hoge kwaliteit werd de bergkaas van Eng al meerdere keren met de gouden medaille beloont op de almkaasolympiade in Galtür.

Sind 1959 wordt in Eng jaarlijks een kerkdag gevierd. Op de eerste zondag van september, kort voor het vee het dorp verlaat, wordt het einde van de almzomer gevierd. Weg van het hectische leven van alledag, gelegen in een van de mooiste gebieden van de Alpen, heeft het grootste almdorp van Tirol veel van zijn oorspronkelijkheid behouden en laat het bij bezoekers een blijvende indruk na.
 
Vanuit Schwaz bereikt u het gebied met de auto in ca. 1,5 uur.

http://www.silberregion-karwendel.com/de/urlaubsregion/hinterriss-eng

Het almdorp Eng

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.