Please choose Language or Country
or
Innsbrucker Festwochen voor oude muziek, Tirol / Oostenrijk © Larl

Innsbrucker Festwochen voor oude muziek

Innsbruck vormde in de renaissance en in de barok een van de muzikale centra van Europa. De 'Innsbrucker Festwochen', het oudste nog bestaande festival voor oude muziek, sluit aan op deze traditie.
Als een van de meest gerenommeerde festivals in zijn soort werd het de thuisbasis voor de bekendste vertolkers van oude muziek.  Naast de bekende originele ensembles traden er operasterren op zoals Jennifer Larmore en countertenor Derek Lee Ragin.

De feestweken worden omlijst door een veelzijdig nevenprogramma. Backstage-evenementen bieden een blik achter de schermen, bij de lunchconcerten in de Hofgarten kan gegeten, gedronken en geluisterd worden, zonder toegangskaarten. Feestelijke marsmuziek vult de pleinen van de stad, net als in de tijd van de Tiroolse aartshertogen. En de glorietijd van de renaissance herleeft tijdens het kasteelfeest op Schloss Ambras.

Innsbrucker Festwochen der Alten Musik

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.