Please choose Language or Country
or
Eetzaal in restaurant Bachler in Althofen, Karinthië / Oostenrijk © Restaurant Bachler

Restaurant Bachler in Althofen

De „Bachler“ in Althofen is een vaste waarde in de Karinthische topgastronomie en een eldorado voor kaasliefhebbers. Maar dat was helemaal niet zo gepland …
In 1983 kocht Gottfried Bachler, met diploma bedrijfseconomie op zak, samen met zijn vrouw een restaurant in het kleine kuuroord Althofen, idylisch gelegen op een hoogplateau. Dat hij daar zelf achter het fornuis zou gaan staan, was niet echt het plan, maar in 1989 greep de sympathieke waard met baard naar de kooklepels en begon stevig te roeren in de gastronomische wereld van Karinthië. Het lokaal vestigde zijn reputatie en is inmiddels een niet meer weg te denken hoogtepunt op de gastronomische kaart van de regio.

Het hart van de zaak is uiteraard de keuken; de inmiddels ook tot enthousiaste kaassommelier opgeleide Gottfried Bachler zet evenzeer in op traditionele Karinthische noedels met diverse vullingen, als op eerder vooruitstrevende gerechten, zoals eendeborst met chilisaus en witte chocolade. Hoofdzaak is daarbij steeds de kwaliteit van de ingrediënten, die in de mate van het mogelijke uit de streek afkomstig zijn. Hetzelfde geldt trouwens ook voor de door Ingrid Bachler behoede kelderschatten; het is een erezaak om op de wijnkaart met zo'n 700 selecties een aparte bladzijde vrij te houden voor de nieuwe Karinthische wijnen.

www.bachler.co.at

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.