Please choose Language or Country
or
Barok en hedendaagse kunst ontmoeten elkaar in het oudste klooster van Steiermark. Hier vind je niet alleen 70.000 gerestaureerde boeken, plafondfresco's en beeldhouwwerken, maar ook moderne kunst van o.a. Erwin Wurm, Rudi Molacek en Lois Renner.
Een spannende wisselwerking tussen benedictijnse kloostertraditie en culturele actualiteit - dat is het resultaat van het hedendaagse kunst-project in Stift Admont.

Het klooster beschikt niet alleen over de grootste kloosterbibliotheek ter wereld, maar ook over een museum voor hedendaagse kunst. Hier kan je terecht voor het werk van meer dan 100 kunstenaars en bijzondere tijdelijke exposities. Met het programma 'Artists in Residence', waarin jonge kunstenaars worden uitgenodigd hun creatieve talenten aan het publiek te tonen, speelt het klooster opnieuw een belangrijke rol als mecenas. Het klooster heeft zelfs een eigen kunstlabel: 'Made for Admont'.

Deze combinatie van hoogstaande moderne kunst en historisch cultuurgoed leverde Stift Admont de 'Oostenrijkse Museumsprijs 2005' op.

Meer informatie

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

Vakantieservice

Vraag het onze vakantieservice, experten in Oostenrijk!

tel.: 00800 400 200 00 (gratis nummer)

Brochures

Download en bestel brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden en bestellen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

image copyrights

The main purpose of the two main domains www.austria.info and www.austriatourism.com is the promotion of Austria as a holiday destination.