Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Freeride Experience en toerskiën in Oostenrijk

Skiën naast de pistes, als eerste je spoor trekken door de diepe sneeuw, intensief van de natuur genieten en in de gezellige skihutten nagenieten van het avontuur.

Freeriden in Oostenrijk © Volker Hölzl

Freeride

Tijdens de "Freeride Experience" bevind je je in het hart van de Oostenrijkse Alpen, zoals de Hohe Tauern, de Kitzbüheler Alpen en de Karinthische Nockbergen. Nieuw in het programma zijn de Big Mountain Freeride Week in Fieberbrunn en de Freeride Experience Family Edition op de Falkert. Terwijl de ouders freeriden worden de kinderen professioneel opgevangen. De Freeride experience is beschikbaar vanaf € 279,- per persoon. Meer info op www.freeride-experience.at

In het Karinthische skigebied Großglockner-Heiligenblut op 1.160-2.989 m hoogte kunnen off-piste skiërs op een 25 hectare groot terrein op diverse gemarkeerde skiroutes en diverse variaties buiten de pistes hun hart ophalen. Gemarkeerde checkpoints informeren over de actuele lawinesituatie. Voor iedereen die buiten de pistes skiet heeft het SalzburgerLand een brochure gepubliceerd waarin niet alleen 24 tochten staan, maar dat ook tips over de voorbereiding, materiaal en veiligheid geeft. Te bestellen op www.freeride-guide.at.

Freeride – Feeling am Sportberg Goldeck
Uniek in Karinthië - meer dan 50 ha freeride area, zonder moeilijke beklimmingen, voor een bijzondere freeridefeeling.

De Freesports Arena Krippenstein in Oberösterreich biedt 30 km van de beste poedersneeuw met hoogteverschil van 1.500 m.

In Vorarlberg kan je freeriden langs de Pfarrer Müller Freeride Tour. Pastoor Johann Müller uit Warth was de eerste skiër in het Bregenzerwald. In de jaren 1890 liet hij ski's opsturen uit Zweden, om in de alpine omgeving tussen zijn vertrouwde gemeentes Warth-Schröcken en Lech Zürs beter en sneller te kunnen verplaatsen. De 5 uur durende tocht loopt in de voetsporen van pastoor Müller, onder begeleiding van de skischolen van Warth. Deelnemers moeten ervaring hebben in de diepsneeuw en hebben veiligheidsuitrusting nodig.

Ski Ride Vorarlberg

In één week Vorarlberg beleven op de ski's - in de vrije omgeving van noord naar zuid - dat maakt de nieuwe, exclusieve avonturenreis „Ski Ride Vorarlberg“ mogelijk. En een kleine groep beleven de deelnemers elke dag een nieuwe uitdaging en magische momenten - 1.500 hoogtemeters door diepsneeuw of firn. Een bus en bagagetransport maken de tocht lichter. www.vorarlberg.travel/de/skiride.

Kleinwalsertal

Het Kleinwalsertal hoort bij de freeridehotspots van de extraklasse. In kleine groepen van maximaal 7 personen tonen de begeleiders van de berschool Kleinwalsertal en de skischolen Kleinwalsertal de beste plaatsen voor een echt freeridegevoel. Kleinwalsertal Tourismus

Silvretta Montafon

De talrijke freeride hotspots in Montafon horen bij de mooiste en beste van Vorarlberg en Oostenrijk. Veel skiroutes zijn aangelegd in het bos en daardoor ook goed te doen bij slecht weer. Het Novatal biedt oneindig veel plaats om lijntjes te trekken en is ook uiterst geschikt voor beginnende freeriders.
Montafon Tourismus

Warth-Schröcken

Wat vroeger een geheime tip was in Warth-Schröcken, is intussen de topspot voor freeriders geworden. Sneeuwzekerheid en het ideale terein met brede hellingen, bulten en kommen bieden uitzonderlijk goede condities voor freeriders en diepsneeuwskiërs. Bij meerdaagse Hike&Ride-cursussen worden de beste diepsneeuwafdalingen van de Albergregio verkend. De skischolen Warth en Schröcken bieden de mogelijkheid onder professionele begeleiding de bergwereld van de Hochtannberg en het Arlberggebied te leren kennen van haar ongerepte kant. Tip: Begeef je in het skigeschiednis van Arlberg, wanneer je in de historische sporen van pastoor Müller, de skipionier van Warth, onderweg bent. De Freeride Tour brengt je langs wonderbaarlijke hellingen van naar Lech en weer terug. Tourismusverband Warth-Schröcken

Freeriders vinden aan de Sonnenkopf in het Klostertal betoverende poedersneeuwhellingen. Naast meerdere moeilijke tochten kunnen ervaren freeriders kiezen voor de 3 km lange toerafdaling in de richting van het Nenzigasttal. Lessen, ook freestyle- en snowboardlessen, biedt de skischool aan.


Toerskiën

Het nationale park Hohe Tauern in Karinthië is een van de beste en meest gevarieerde tourskigebieden in de oostelijke Alpen.

Het Lesachtal geldt als toerski- en sneeuwschoenwandelparadijs in Karinthië. Toerskiërs vinden hun gading in het mooiste hoogtedal van de Alpen. Heerlijke uitzichten bij de beklimming, adembenemende vergezichten op de top en fantastische poedersneeuw bij de afdaling.

Skiërs, die hun geluk buiten de drukke pistes zoeken, gaan op vellen de berg op om daarna op maagdelijke witte hellingen naar het dal te skiën. Hiervoor is uithoudingsvermogen en behendigheid vereist. De skischool Ski! Projekt in Au-Schoppernau in het Bregenzerwald biedt cursussen en workshops in combinatie met bewegingstherapie. Het doel: de deelnemers leren optimaal gebruik te maken van hun eigen krachten om zo hun veiligheid te verhogen.

Beginnende toerskiërs hebben het vaak niet makkelijk, je moet navigeren en risico’s beoordelen. Dankzij het toerskiparcours in Mühlbach am Hochkönig zijn beginners ook veilig en zeker onderweg. Langs de route staan namelijk borden met handige tips.

In plaats van de lift te nemen op spierkracht naar boven gaan - als beloning daarvoor de vrijheid van een afdaling voor jou alleen. Vooral in het zuiden van Oostenrijk vind je diverse toerskiroutes.