Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

IJsklimmen in Oostenrijk

Kunstmatige torens van ijs, bizarre ijssculpturen en stilstaande watervallen veranderen in de winter regelmatig tot ijzige klimparadijzen. De beste plekken voor ijsklimmen in Oostenrijk vind je hier!

IJsklimmen in Lech am Arlberg, Vorarlberg
De ijsklimtuin van Lech is de perfecte plek voor beginners en een goede oefenplek voor gevorderde ijsklimmers. Het Alpincenter Lech beheert de tuin van 15.30 tot 17.30 uur of op aanvraag ook overdag. Ook de uitrusting kan hier gehuurd worden. Voor ambitieuze ijsklimmers organiseert het Alpincenter Lech op aanvraag langere ijstochten op een van de vele bevroren watervallen in de Arlberg.
www.alpincenter-lech.at

Bevroren watervallen in Tirol
IJsklimmers wachten met smart totdat de watervallen in Tirol hun koude gezicht laten zien. Zodra de temperaturen het toelaten en het ijs stabiel genoeg is, duiken zij onder in een wereld van ijs en sneeuw. Langs het koude ijs vinden zij hun weg naar boven. Met de Eisarena op de Pitztaler Gletscher op 2.800 m hoogte biedt het Pitztal in de wintermaanden optimale mogelijkheden.

Net als het Ötztal en de bevroren wanden in het Kaunertal. Ook in het Pustertal in Oost-Tirol, of Finkenberg im Zillertal mag op de bevroren waterzuilen geklommen worden, uiteraard onder begeleiding van een expert. Afhankelijk van het weer kunnen de omstandigheden snel veranderen. Een cursus duurt tussen de 3 en 5 dagen. Proeflessen ijsklimmen zijn ook voor een halve dag te boeken.
IJsklimmen in Tirol 

Kippenvel voor beginners en professionals in het SalzburgerLand
Ook toppen van slechts 10 tot 12 meter kunnen een onvergetelijke belevenis worden, zeker wanneer het gaat om kunstmatige ijstorens die erop wachten om bedwongen te worden. Iedereen die zich voor het eerst met pikhouweel en stijgijzers op glad ijs begeeft, vindt in Uttendorf aan de Weißsee optimale omstandigheden om het ijsklimmen uit te proberen.

www.uttendorf.com

IJsklimmen in Karinthië
Het Maltatal is voor ijsklimmers dé plek in Karinthië. Beginner of professional, iedereen vindt hier volop mogelijkheden om te ijsklimmen. Daarbij zijn de meeste watervallen gemakkelijk bereikbaar en bij normale sneeuwhoogtes veilig. Het nationale park Hohe Tauern biedt vele mogelijkheden voor beginners en gevorderde klimmers, van gemakkelijk toegankelijke ijskloven tot en met uitdagende klimroutes.

Verwacht stabiel ijs, een verlichte ijsklimtoren in Lainach en een ijsklimtuin in Heiligenblut. Of ga bergbeklimmen met een TauernAlpin berg- en skigids in combinatie met het TauernAlpin outdoor programma.

IJsklimweken in de Steiermark
Tijdens de ijsklimweken van de Alpinschule NoLimit in Bruck an der Mur gaat een berggids samen met twee deelnemers op pad op de bevroren watervallen. De tochten worden individueel georganiseerd, afhankelijk van de wensen van de deelnemers, en brengen de sporters in afgelegen gebieden als de Steirer Hochschwab en het Karinthische Maltatal.

www.alpinschule-nolimit.com

 

IJsklimmen in Oberösterreich
IJsklimtoren onder de Drachenwand, St. Lorenz am Mondsee
IJsklimmen rondom Windischgarsten met de professionals van "leben extrem"
IJsklimmen in de omgeving Dachstein-Salzkammergut met de professionals van het Outback Adventure Center