Navigacija Sadržaj Aktivnosti u Austriji

Skijanje i navraćanje u kolibe u „Best-Brand skijalištima“

Šest skijališta, 504 kilometara staza, 79 žičara i liftova, osigurane količine snijega i puni angažman i ljeti i zimi.

 © Schultz Gruppe
Schultz-Gruppe se već 30 godina ubraja u najuspješnije privatno vođene turističke tvrtke sa vlastitim žičarama u Austriji te osim toga i u „best brands in the Alps“ (najbolje brendove u Alpama). Na ledenjaku Mölltaler Gletscher (71 kilometara staza), jedinom koruškom skijalištu na ledenjaku, sezona traje do sredine svibnja.

Samo nekoliko kilometara udaljeni Ankogel (kilometri brojeni u stazama) nakon Möllija  drugo je po redu najviše skijalište u Koruškoj te također iznadprosječno diže ljestvicu  po pitanju garantiranog pršića i sunca. Na popisu „best brands“ nalaze se i Ski-optimal Hochzillertal Kaltenbach (181 kilometara staza) kao i Großglockner Resort Kals-Matrei (110 kilometara staza) u Istočnom Tirolu, Skijaški centar Hochpustertal (59 kilometara staza) i Skijaški centar St. Jakob (52 kilometara staza). 

Svih pet best-brand skijališta u Istočnom Tirolu i Koruškoj dio su udruženja skijaških karti Ski)Hit Osttirol, koja nudi 398 kilometara staza i garantira najbolje cijene za obitelji: Skijaške karte za sve ispod 18 godina jeftinije su za 50%, a za djecu ispod šest godina besplatne. Schultz Gruppe svake godine mnogo investira u komfor, dovoljne količine snijega i kvalitetu staza – no također i u kulturu skijaških koliba i hotelijerstvo.

Trenutno direktno na dolinskom spustu Großglockner Resorta Kals-Matrei na 1.350 metara nastaje Gradonna****s Mountain Resort Châlets & Hotel. Adler Lounge u istom resortu, kolibe KristallhütteWedelhütte u Hochzillertalu kao i panoramski restoran Eissee na ledenjaku Mölltaler Gletscher označena su kao veselje za nepce „visoko na 3.000 m“.

Na dolinskoj postaji Skijaškog centra Hochpustertal u Sillianu nalazi se Dolomiten Residenz**** Sporthotel Sillian, idealno mjesto za obitelji, sportaše koji se bave zimskim sportovima i ljubitelje wellnessa. Sva skijališta Schultz-Gruppe mogu se rezervirati putem vlastite platforme za rezervacije www.gletscher.co.at direktno iz vašega doma. Izvještaji o snijegu, livecams, najbolji eventi i ponude mogu se provjeriti na www.gletscher.co.at, odnosno www.kaernten-ski.at.