Navigation Vsebina Aktivnosti v Avstriji

Tri dni "Vzdušje z ledenika in piling za dušo" na Mölli-ju

Tri dni pršiča za novo moč: na ledeniku Mölltaler Gletscher že nekaj dni zadošča, da si načrpate novih moči in se s "polnimi baterijami" vrnete domov.

 © Schultz Gruppe

Že od oktobra dalje je edino ledeniško smučišče avstrijske Koroške zaradi naravnega snega na ledeniku in dodatnih zasneževalnih naprav smučišče z absolutno zagotovljenim snegom. Zadosten razlog za številne smučarje in deskarje, da ravno tukaj v "pršič razbijejo" svoj vsakdan. Veličastni gorski svet s 30-imi tritisočaki Visokih Tur razkriva nove perspektive in daljnovidnost, ki jo v vsakdanu pogosto pogrešamo. Čista hrana za dušo so tudi tipične dobrote avstrijske Koroške, ki jih na jedilni list uvršča Klaus Laber v panoramski restavraciji Eissee. Dobite lahko vse od skutnih cmokov "Kasnudeln", jagenjčkove krone do buhteljnov z vanilijevo omako. Najvišji zimski vrt Avstrije se nahaja na nadmorski višini 2.800 metrov: dobesedna „svoboda na obzorju“ je tam na dosegu roke – in z malo sreče tudi smučarske zvezde svetovnega pokala Marcel Hirscher ali Maria Höfl-Riesch in Felix Neureuther, ki trenirajo na ledeniku Mölltaler Gletscher. Ni čudno, če vas zagrabi ambicioznost in z najboljšim vmesnim časom sami skočite na smuči:  71 km prog na Mölli-ju in 25 km variantnih prog v dolino je vrednih „izkušnje“: na super široki testni progi za karving, sedem kilometrov dolgi FIS tekmovalni progi ali v snežnem parku z deskarskim krosom, preprekami in valovito progo lahko popolnoma preizkusite hitrost in vijuganje. Ob vseh teh možnostih morate samo še: ven iz pisarne in se podati taj gor na sončni, snega polni sever!

Pavšal „Ski Hit – Start up“ – ledenik Mölltaller Gletscher vas kliče! (08. 12. 2012 – 26. 12. 2012)

Ponudba: 3 nočitve v izbrani kategoriji vklj. s 3 dnevno smučarsko karto (Mölltaler Gletscher in Ankogel) in 3 x tipičnim tirolskim kosilom v eni od smučarskih koč – cene: ****hotel vklj. polpenz. od 386 EUR, ***hotel/gostišče vklj. s polpenz. od 275 EUR, ***zasebni penzion vklj. z zajt. od 219 EUR dalje