Please choose Language or Country
or

Wandelen met de familie in SalzburgerLand

Tijdens een wandeling of bergtocht met kinderen staan vooral de kleine ontdekkingen langs de rand van de weg in het middelpunt van de belangstelling: rotsstenen, bergriviertjes, onbekende dieren, ...

Rauriser Urwald
De wandeltocht door het Urwald overtuigt door zijn eeuwenoude fauna en flora. Langs het pad vallen er vele spannende zaken te beleven. Maar echt bijzonder zijn de sagen die met deze bijzondere plaatsen zijn verweven. Deze verhalen moet je je door de waarden van de berghutten laten vertellen.
 www.raurisertal.at

Wandeltocht door de Teufelsgraben
De Teufelsgraben in Seeham is een indrukwekkende kloof met vochtige biotoop. Daar vind je een van de laatste ‚loonmolens‘ (een molen waar tegen betaling kon gemalen worden) en een revitaliserend “Brechelbad” (droge sauna). De mooi aangelegde weg voert langs een rivier en geeft je interessante informatie over fauna, flora en geologie. Ook je kinderen zullen zich hier niet vervelen, want er valt veel te beleven.
www.salzburger-seenland.at

Familietrekking „Alpenfloh“ in het Großarltal
Drie dagen lang wandelen families van hut naar hut op hooggelegen paden (tussen 1.300 en 2.200 m) met prachtige uitzichten. Gemiddeld neemt een dagtocht twee tot vier uren in beslag en de eenvoudige, goed bewegwijzerde almenwegen zijn ook voor kinderen vanaf 4 jaar haalbaar. Er blijft bovendien zeker nog genoeg tijd over voor spelen en het plukken van bessen en paddestoelen.
www.grossarltal.info  

Leos Spielewanderweg
Het pad gaat van de Asitzmulde op de Sonnkogel over de Großen Asitz, langs de splinternieuwe opslagvijver en daarna terug naar het bergstation. Voor de kinderen zijn er verschillende speelplaatsen onderweg met glijbanen, kabelbanen, ... De wandelroute is geschikt voor gezinnen en duurt ongeveer 2 uur. Het startpunt van de wandeling is nabij het ​​kabelbaanstation Asitz.
http://www.leoganger-bergbahnen.at/de/sommer/asitz-tipps/leos-spielewanderweg/

Flori’s Erlebnispfad
Uitgangspunt voor de wandeltocht met veel spelletjes en puzzelplezier is Waldgasthof bij het middenstation Star Jet. Voor de wandeling moet ongeveer 1 tot 2 uur uitgetrokken worden. Onderweg wandel je door een mythisch bos, kom je een nestschommel tegen, kan je waterspelletjes spelen, een filmpje bekijken in de natuurbioscoop, op een skywalk wandelen en nog veel meer! Aan het eind van de wandeltocht wacht een kleine verrassing voor alle kinderen die Flori's mysterie opgelost hebben. Het wandelpad is zo aangelegd dat de wandeling ook met de kinderwagen gemaakt kan worden. Een kinderwagen kan ook bij Waldgasthof gehuurd worden.
www.flachau.com

Brunos Bergwelt Russbach – Wandelregio Dachstein West
In Brunos bergwereld staan ​​onvergetelijke avonturen en leerrijke stations op je te wachten. Bezoek zijn vriendin Emma, de reuzemier en hun collega's. In de Alpenbloementuin kunnen alpiene plantensoorten ontdekt worden. Leef je uit op de schommels, op de klimtoren en op de reuzenglijbaan of test je evenwicht op de slackline. Het Almwasserl zorgt voor de nodige verfrissing. Mama en papa kunnen ondertussen ontspannen op de comfortabele ligstoelen en genieten van het adembenemende uitzicht op de bergwereld!
www.dachstein.at

Waterweg Leisnitz - St. Margarethen im Lungau
Een wandelpad waar elk zintuig wordt geprikkeld. Water voelen en ervaren kunnen bezoekers langs de waterweg Leisnitz. Je passeert langs de dwergengrot en de natuurlijke speeltuin met het weerstation "Kasmandl-Hütte". Nieuw is het verhaal van de eenzame reus. Uitgerust met fotoboek en bijbehorende schatkaart worden kinderen op pad gestuurd om de verschillende stations langs de waterweg op de schatkaart aan te duiden. Als beloning mag de "Mutstein" uitgekozen worden bij Gasthof Schlögelberger. Dit eindpunt is zeker de moeite waard , want hier is een kinderboerderij, speelplaats en wildpark. Ook culinaire lekkernijen kunnen genuttigd worden na de grote inspanning.
www.stmargarethen.at

Schmidolins vuurdoop
Dit wandel- en belevingspad garandeert gezinnen met kinderen naast een prachtige natuurervaring ook veel plezier en pure actie! De vriendjes van Schmidolin, de populaire Schmitten-mascotte, zullen blij zijn. Tal van interactieve stations en andere verrassingen staan gezinnen te wachten langs het belevingspad, dat elk jaar wordt uitgebreid. Indien je Schmidolins vuurdoop al kent, is een nieuw bezoekje zeker nog eens de moeite waard!
www.schmitten.at

WAGRAINi´s Grafenberg
De Grafenbergbahn brengt u comfortabel tot op 1.700 meter hoogte. Nauwelijks de kabelbaan uitgestapt, kan het avontuur bij het bergstation beginnen. Hier begeleid Wagraini je tijdens de wandeling langs de meer dan 30 stations.
www.wagraini.info
 
Kinderwandelpad op de Moosalm
Het wandelboekje is jouw belangrijkste gids tijdens de spannende wandeling naar Moosalm. Onderweg kom je 15 kleine huisjes tegen. In elk huisje 'woont' een dier. Deze diertjes zijn te zien op de stempel, die vervolgens worden afgebeeld bij het juiste huisje in het wandelboekje. Wanneer het boekje compleet is, ben je boven op de Moosalm aangekomen. Trots kunt u de bekomen stempels tonen aan de gastheer van de Moosalm en krijg je van hem een Moosalmbeertje als aandenken.
www.filzmoos.at

Kobold "Kodok" en Clown "Montelino" 
Twee spannende belevingspaden wachten de kleine avonturiertjes op in Saalbach-Hinterglemm. Tijdens de expeditie Kodok is het de bedoeling de magische kristallen van de gemene kobolds te vinden en zo hun magische krachten te ontnemen. Uitgerust met schatkaart of GPS beginnen de deelnemers aan hun weg naar de Reiterkogel.
Op de Montelinos belevingsweg (tussen het berg- en middenstation van de Kohlmaisgipfelbahn) wachten veel speelplaatsen die het verhaal van de droevige clown vertellen.
www.saalbach.com


 

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.