Please choose Language or Country
or

Adatvédelmi nyilatkozat

1. Általános rendelkezések

Az Österreich Werbung kiemelt hangsúlyt helyez valamennyi ügyfele magánszférájának védelmére.

A személyes adatok kezelése ezért az érvényes adatvédelmi rendelkezésekben, különösen az európai általános adatvédelmi rendeletben (GDPR), az osztrák adatvédelmi törvényben (DSG), valamint a telekommunikációs törvényben (TKG 2003) foglaltaknak megfelelően történik.

Az Österreich Werbung összes munkatársa a DSG 6 § alapján az adattitkok tekintetében titoktartásra köteles.

2. Név és elérhetőségi adatok

Az adatkezelésért felelős:
Österreich Werbung

Vordere Zollamtsstraße 13, 1030 Bécs, Ausztria
Tel.: +43 1 588 66-0
Fax: +43 1 588 66-40
E-Mail: datenschutz@austria.info

Tekintettel arra, hogy erre vonatkozóan jogszabályi kötelezettség nem áll fenn, adatvédelmi tisztviselő kijelölésére nem került sor.

3. Adatkezelés a weboldalon

Jelen weboldal látogatása során személyes adatokat gyűjtünk, amelyeket elsősorban értékelési célokra használunk.

Az adatok kizárólag szervezetünkön belül kerülnek felhasználásra, és nem kerülnek harmadik személy részére továbbításra.

A látogatók adatainak gyűjtése egyenként a következő célokra szolgál:

·        a weboldal használatának elemzése piackutatás céljára és a weboldal tartalmának optimalizálására

·        a weboldal tartalmának a látogatók igényeihez igazítása

·        a látogatói felkeresések alapján az ausztriai üdülések hirdetésével kapcsolatos remarketing

·        az Ausztria iránti potenciális érdeklődők megszólítása célzott reklámozással

·        az oldal felhasználóbarát jellegének, könnyen kezelhetőségének javítása

Prospektusok és információs anyagok kérése esetén, illetve az austria.info-hírlevélre (ÖW hírlevél) történő feliratkozáskor a megkeresés feldolgozásához szükséges összes adatot is tároljuk.

Az Ön személyes adatait azon hozzájárulása alapján kezeljük, amelyet Ön az internet böngészője beállításával vagy a hírlevél megrendelésével adott meg részünkre, vagy az adatkezelés azon elsődleges jogos érdekek alapján történik, amelyek az osztrák nemzeti turisztikai szervezetként ellátott szerepünkből, illetve feladatkörünkből következnek.

Az alábbiakban leírjuk, hogy milyen adatokat és hogyan gyűjtünk.

4. Megrendelésekkel és előfizetésekkel kapcsolatos címadatok őrzése

Ha prospektust, információs anyagot kér vagy feliratkozik hírlevelünkre, az Ön adatai abból a célból kerülnek rögzítésre, hogy megkeresését, illetve annak alapján a küldést sikeresen teljesítsük.

A küldést követően az adatok törlésre kerülnek.

Amennyiben Ön további meghívókat, illetve információkat szeretne tőlünk kapni, kiegészítő választási lehetőségek állnak rendelkezésére.

Ha ezeket választja, adatait olyan módon mentjük el, hogy Önt érdeklődési területeinek megfelelően tudjuk tájékoztatni ajánlatainkról.

Természetesen ezen hozzájárulást Ön bármikor jogosult visszavonni.

A megrendelések során összegyűjtött adatokat soha nem használjuk egyedi felhasználói profilok létrehozására, illetve ügyfeleink böngészési szokásainak követésére.

Az Ön elérhetőségi adatait kizárólag megrendeléseinek teljesítése céljából használjuk.

5. Személyes adatok kezelése és továbbítása

Személyes adatait alapvetően csak az Ön hozzájárulásával kezeljük.

Az adatok továbbítása harmadik személy részére

csak hozzájárulása esetén és csak olyan mértékben történik, amennyiben és amennyire az szükséges az Ön kívánságainak és kérelmeinek teljesítéséhez.

Kivételt képeznek azok az adattovábbítások, amelyek weboldalaink biztonsága érdekében szükségesek.

Az adatok továbbítása csak olyan vállalkozók (szolgáltatók) részére történhet, amelyek az adatok jogszerű és biztonságos feldolgozására vonatkozóan megfelelő garanciát nyújtanak.

Valamennyi adatfeldolgozóval a GDPR 28. cikke szerint olyan megállapodás kerül megkötésre, amely biztosítja az adatvédelemmel és adatbiztonsággal kapcsolatos összes követelmény teljesülését.

6. Az adattárolás időtartama

Amennyiben adatait az Ön hozzájárulásával kezeljük, azok a hozzájárulás visszavonásáig kerülnek megőrzésre.

Személyes adatait egyébként az érvényes jogszabályi rendelkezésekben meghatározott határidőknek megfelelően őrizzük.

Amennyiben adatokat azért kell megőriznünk, hogy az esetlegesen érvényesített jogi igényekkel szemben magunkat meg tudjuk védeni, az adatok a törvényes elévülési határidők (általában három év) tartama alatt kerülnek megőrzésre.

7. Az érintettek jogai

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulását visszavonni.

Kérjük ehhez az e célból rendelkezésre álló technikai eszközöket vegye igénybe.

Természetesen felveheti a kapcsolatot velünk a fent megadott címeken is.

A fent megadott címeken bármikor

·        tájékoztatást kérhet a személyével kapcsolatban kezelt adatokról,

·        kérheti a kezelt az adatok helyesbítését, az adatok törlését vagy az adatkezelés korlátozását,

·        az adatvédelmi jogszabályi rendelkezések szerint érvényesítheti az adathordozhatósághoz való jogát.

Joga van bármikor tiltakozni az adatkezelés ellen, ha adatai közvetlen üzletszerzés céljára kerülnek felhasználásra.

Amennyiben adatait elsődleges jogos érdekeink alapján kezeljük, Ön a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhat az adatkezelés ellen.

Ezen felül jogosult panasszal fordulni az Osztrák Adatvédelmi Hatósághoz.

8. IP-Címek

A weboldalon keresztül történő minden egyes megkeresés esetén a látogató IP-címe a webszerverre kerül továbbításra.

Ez technikai okokból szükséges azért, hogy a válasz a megfelelő fogadó személy részére kerülhessen megküldésre.

Az internetszolgáltatók hozzák létre az IP-címeket, amint ügyfeleik az internethez csatlakoznak.

Az internetszolgáltatók követni tudják, hogy egy ügyfelük mely IP-címet használja egy adott időpontban.

Ezért tehát az internetszolgáltatóhoz intézett megkeresés útján elméletileg meghatározható egy látogató személyazonossága.

Biztonsági okokból (például a hacker-támadások megakadályozása érdekében) az összes látogatói megkeresés IP-címét tároljuk.

Az így létrehozott naplók azonban csak biztonsági incidensek nyomon követésére használhatók, és csak gyanús esetben tekinthetők meg.

Ezenfelül az IP címek nem tartósan kerülnek rögzítésre, legfeljebb 4 hét után ugyanis törlésre kerülnek.

9. „Sütik”

A „sütik” rendkívül kis fájlok, amelyek egy weboldalról kerülnek a látogató számítógépére.

Nem alkalmazhatók a számítógép egyéb adatainak leolvasására.

A weboldalak „sütiket” használnak a korábbi felhasználói beállítások visszaállításához, illetve a látogatói lekérdezés előzményeinek feltárására.

Az Österreich Werbung „sütiket” használ annak érdekében, hogy az austria.info vagy az austriatourism.com oldalakon található ajánlatok jobban alkalmazkodjanak ügyfeleink igényeihez, és a honlapjaink tartalmát a lehető legjobb módon rendszerezzük.

Ezeket az információkat az austria.info és az austriatourism.com navigációs struktúrájának továbbfejlesztésére, illetve felhasználóbarát jellegének javítása céljából is használjuk.

Kiegészítő „sütiket” más szolgáltatók is beállíthatnak, amelyek további szolgáltatásokat kínálnak weboldalainkon.

Nincs befolyásunk ezen szolgáltatókra, és az általuk alkalmazott „sütiket” nem használjuk saját célokra.

Alapértelmezés szerint bármely internetböngésző az összes „sütit” elfogadja.

Ön azonban beállíthatja böngészőjét úgy, hogy a ne fogadjon el „sütiket”, vagy automatikusan törölje őket minden egyes internetes munkamenet után.

Kérjük, olvassa el a böngésző előállítójának támogató oldalain található megfelelő utasításokat.

Minden népszerű böngésző esetében ingyenes szoftverek (plug-inek) is rendelkezésre állnak, amelyekkel a „sütik” kezelését ellenőrizheti.

Megfelelő plug-in elérhető például a következő címen: https://www.ghostery.com/de/products .

Végezetül Önnek mindig rendelkezésére áll a Követés letiltása gomb, amelyet az oldal alján talál.

A gombra kattintással letiltja a weboldalon található összes „süti” alapú szolgáltatást.

Azon célból, hogy ez a beállítás hosszabb időre eltárolásra kerüljön, böngészőjének el kell fogadnia a „sütiket”.

10. Google-Analytics

Az Österreich Werbung weboldala a Google-Analytics webes elemzést használja.

Az elemzés használatával a „sütik” is tárolásra kerülnek az Ön számítógépén.

Az így generált információk, beleértve a látogatók IP-címét is, egy az Egyesült Államokban lévő szerverhez kerülnek továbbításra és ott tárolásra.

Az Österreich Werbung az _anonymizeIP () funkciót használja adatvédelmi okokból, így a továbbított IP-címek rövidítettek és a személyekre való közvetlen utalásuk kizárt.

A Google ezeket az információkat harmadik személynek továbbíthatja, amennyiben azt jogszabály írja elő vagy ezen harmadik személyek az adatokat a Google megbízásából dolgozzák fel.

A Google-Analytics elemzésről további információkat a www.google.com oldalon talál.

Az Österreich Werbung a weboldalai használatának elemzéséhez a Google-Analytics funkcióit használja: pl. az anonimizált értékeléseket és grafikonokat az oldalmegtekintésekről és látogatásokról, remarketing céljából, a Google Display hálózat megjelenítési jelentéseit, a DoubleClick kampánykezelő integráció és Google-Anyalytics jelentéseket a demográfiai jellemzők és érdeklődési körök alapján.

A jelen weboldal használatával Ön elfogadja az Önnel kapcsolatos adatok feldolgozását a Google által a fent leírt módon és a fent említett célok szerint.

A Google Browser-Plugins használatával Ön letilthatja a Google adatgyűjtését.

11. Egyéb harmadik személyek által történő követés honlapjainkon

Az Österreich Werbung weboldalain a következő cégek követő technológiái kerültek beállításra:

  • twyn group it solutions & marketing services AG (www.twyn.com)
  • Google Floodlights.

Ezek arra szolgálnak, hogy honlapjaink látogatóit a hirdető partnerek célzott hirdetésekkel tudják megszólítani.

Ez a hirdetési eszköz a „sütikkel” lép működésbe, és elemzi az Ön weboldalaink használatával kapcsolatos magatartását.

Az így nyert adatok kizárólag anonimizáltan kerülnek mentésre.

A weboldal további használatával Ön elfogadja a fent leírt eljárást a weboldal használatának elemzése céljából.

A követést és a célzott hirdetéseket a következő webhelyek felkeresésével akadályozhatja meg:

Itt találja a linket, amely lehetővé teszi a személyre szabott hirdetések megjelenítésének deaktiválását.

A kijelentkezés egy saját „opt-out“- „sütivel“ történik.

A követés csak akkor marad érvényben, ha Ön nem törli ezt a „sütit” a böngészőjéből.

Végezetül, Önnek rendelkezésére áll a „Követés leállítása” választási lehetőség is az oldal alján.

A gombra kattintással Ön a weboldal összes „süti” alapú funkcióját kikapcsolja.

Annak érdekében, hogy ez a beállítás véglegesen mentésre kerüljön, böngészőjének a „sütiket” el kell fogadnia.

12. Facebook Conversion Tracking Pixel

Az Ön hozzájárulásával oldalaink a Facebook, Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook") pixel követésen alapuló konverzió szolgáltatását használja.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy nyomon kövessük a felhasználók tevékenységét, miután egy Facebook hirdetésre kattintva átkerülnek a hirdető weboldalára.

Ezáltal a Facebook hirdetések működését statisztikai és piackutatási célokból tudjuk rögzíteni.

Az összegyűjtött adatok anonimak maradnak.

Ez azt jelenti, hogy az egyes felhasználók személyes adataiba betekintésre nincs mód.

Az összegyűjtött adatokat azonban a Facebook menti és feldolgozza.

Ezzel kapcsolatban Önt aktuális információinknak megfelelően tájékoztatjuk.

A Facebook az adatokat az Ön Facebook fiókjai adataival összekötheti és saját hirdetési céljaira felhasználhatja a Facebook adatkezelési irányelvek szerint, lásd: https://www.facebook.com/about/privacy/.

A Facebook konverzió követés lehetővé teszi a Facebook és partnerei számára, hogy a Facebookon belül és azon kívüli hirdetéseket jelenítsenek meg.

E céból egy kiegészítő „süti” kerül a számítógépén tárolásra.

Kizárólag 13 éves korúnál idősebb felhasználóink adhatják meg az erre vonatkozó hozzájárulást.

Amennyiben 13. életévét még nem töltötte be, kérjük forduljon a szülői felügyeleti jogot gyakorló személyhez.

Az Ön hozzájárulásának visszavonásához kérjük kattintson ide: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/ .

13. Facebook remarketing /retargeting

Oldalaink tartalmazzák a Facebook közösségi hálózat, 1601 South California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA remarketing címkéit.

Amikor felkeresi oldalainkat, a remarketing-címkék közvetlen kapcsolatot létesítenek az Ön böngészője és a Facebook szerver között.

A Facebook ezáltal tájékoztatást kap arról, hogy Ön az IP-címével oldalainkat meglátogatta.

A Facebook így oldalaink látogatását az Ön profiljához rendelheti.

Az így kapott információkat felhasználhatjuk Facebook hirdetések megjelenítéséhez.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az oldal szolgáltatójaként nincs ismeretünk a továbbított adatok tartalmáról, illetve azok Facebook általi használatáról.

További tájékoztatást ezzel kapcsolatban Ön a Facebook adatvédelmi nyilatkozat: https://www.facebook.com/about/privacy/ alatt talál.

Kérjük, kattintson ide, ha hozzájárulását vissza kívánja vonni: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/

14. Ad Server (Adform)

Az Österreich Werbung weboldalai célcsoport orientált reklámozás céljára az Adform A/S cég termékeit (Ad Server, DSP und DMP) használja.

E célból látogatóink böngészési viselkedése, eszköztípusa illetve a felkeresés földrajzi eredete tárolásra és elemzésre kerül.

Az értékelés eredményeként hirdetési anyagot küldünk más olyan Adform által támogatott weboldalak látogatóinak, akik érdeklődhetnek az ÖW ajánlatok iránt.

E célból is „sütik” használatára kerül sor, amelyek titkosított (álnevesített) formában kerülnek tárolásra.

Ezen adatok alapján weboldalaink egyes látogatóit nem tudjuk beazonosítani.

Amennyiben az Ön látogatói magatartása elemzésének lehetőségét meg kívánja akadályozni, kérjük kattintson ide: https://site.adform.com/privacy-policy-opt-out/

Végezetül, Önnek rendelkezésére áll a „követés leállítása” választási lehetőség is az oldal alján.

A gombra kattintással Ön a weboldal összes „süti” alapú funkcióját kikapcsolja.

Annak érdekében, hogy ez a beállítás véglegesen mentésre kerüljön, böngészőjének a „sütiket” el kell fogadnia.

Fotókredit

A www.austria.info és a www.austriatourism.com oldalakon Ausztriát mint üdülőhelyet népszerűsítjük.