Please choose Language or Country
or

De mooiste bergroutes

Van hut naar hut wandelen en elke dag genieten van de vrijheid in de bergen. De Oostenrijkse bergroutes zijn afwisselend en bieden de mooiste wandelervaringen voor iedereen. Wij hebben de mooiste routes voor je op een rij gezet.

De mooiste bergroutes

Nationaal park Thayatal © Österreich Werbung/Popp Nationaal park Thayatal © Österreich Werbung/Popp

Niederösterreich: de Thayatal-route

Op weg door het Thayatal in het noorden van het Waldviertel in Niederösterreich heb je slechts een lichte rugzak nodig, want voor het vervoer van de bagage is al gezorgd.
Op de Thayatal-route
Niederöesterreich - Schneeberg, Fruehling © Niederösterreich Werbung / Franz Zwickl Niederöesterreich - Schneeberg, Fruehling © Niederösterreich Werbung / Franz Zwickl

Niederösterreich: Schneebergwandelroute

Het 'paradijs van de uitzichten' is een rondwandeling op 1.800 meter hoogte. Deze wandeling kan vanaf het bergstation van de tandradbaan in een uur zonder moeite gemaakt worden. Je leert er vanalles over de culturele geschiedenis en de natuur van deze regio.
Wandelen rond de Schneeberg
Karnischer Höhenweg © Kärnten Werbung, Rauschendorfer Karnischer Höhenweg © Kärnten Werbung, Rauschendorfer

Karinthië/Oost-Tirol: de Friedensweg

Even een blik werpen op Italië en dan weer omdraaien naar Oostenrijk: op de Karnische Höhenweg wandel je over een afstand van 150 kilometer van Sillian in Oost-Tirol naar Arnoldstein in Karinthië.
Ontdek de Friedensweg tussen Oostenrijk en Italië
De Adlerweg door Oost-Tirol © Fehringer De Adlerweg door Oost-Tirol © Fehringer

Tirol: de Adlerweg

De bekendste langeafstandswandelroute van Tirol leid je via 126 lichte tot hoogalpine dagetappes door de hele deelstaat. Hoog boven de Tiroolse bergen cirkelt de adelaar koninklijk in de lucht. De wandelaars, die het hart van de Alpen via de Adlerweg verkennen, voelen zich al net zo goddelijk.
Ontdek de Adlerweg
Almenweg © Tourismusverband Radstadt Almenweg © Tourismusverband Radstadt

SalzburgerLand: wandelen van alm naar alm

De Salzburger Almenweg verbindt op de volledige route alle 25 dorpen in de Pongau. Vanuit elk dorp heb je de mogelijkheid te vertrekken. Enkele etappes zijn ook geschikt voor de minder geoefende wandelaars of gezinnen met kinderen.
Ontdek de Salzburger Almenweg
Stubaier Höhenweg Maierspitze © TVB Stubai Tirol Stubaier Höhenweg Maierspitze © TVB Stubai Tirol

Tirol: de Stubaier Höhenweg

De Stubaier Höhenweg, met als beginpunt Neustift, verbindt 9 hutten in het Stubaital en de gletsjer is altijd op de achtergrond aanwezig. De route voert door het onaangetaste hooggebergte van de Stubaier Alpen en langs stille beekjes, donderende watervallen en idyllische bergmeren.
Ontdek de Stubaier Höhenweg
Hans Wödl Hütte © Schladming Dachstein Tourismus Raffalt Hans Wödl Hütte © Schladming Dachstein Tourismus Raffalt

Steiermark: de Schadminger Tauern-Höheweg

De Schladminger Tauern-Höhenweg in Steiermark, een deel van de Zentralalpenweg 02, is bijzonder vanwege zijn waterrijke landschap. De route loopt langs ongerepte bergbeken, talloze bronnen, rustige bergmeren en watervallen.
Op de Schladminger Tauern-Höhenweg
Nationalpark Kalkalpen © Oberösterreich Tourismus, Erber Nationalpark Kalkalpen © Oberösterreich Tourismus, Erber

Oberösterreich: de Kalkalpenweg

In de vakantieregio Phyrn-Priel in Oberösterreich beleef je op de ca. 150 km lange Kalkalpenweg in elf gemoedelijke dagetappes de wereld van het nationale park Kalkalpen van dichtbij.
Ontdek de Kalkalpenweg
Wanderer auf einer Almhütte im Debanttal bei Lienz, Osttirol © © Österreich Werbung, Diejun Wanderer auf einer Almhütte im Debanttal bei Lienz, Osttirol © © Österreich Werbung, Diejun

Oost-Tirol: naar de hoogste toppen

De hooggelegen paden van Oost-Tirol openen voor wandelaars het romantische landschap van de oostelijke Alpen: op de Glocknertrek in het Nationaal Park Hohe Tauern wandel je met lastpaarden op de hoogste berg van Oostenrijk. In Virgental daarentegen krijg je een spectaculair uitzicht op de Großvenediger.
Trekking in het nationaal park Hohe Tauern en het...
Sternenbalkon am Millstätter See © Archiv MTG Sternenbalkon am Millstätter See © Archiv MTG

Karinthië: de Millstätter See-Höhensteig

De Millstätter See-Höhensteig in Karinthië is een bergroute die in acht etappes van de drieduizenders ten westen van de Millstätter See via de Millstätter Alpe naar 'wereldberg' Mirnock loopt. Tijdens elke etappe van de 200 kilometer lange route nodigen in het landschap geïntegreerde ensceneringen uit tot een korte pauze.
Ontdek de Millstätter See Höhensteig
Victor Kaplan Themenweg © Dittlbacher Victor Kaplan Themenweg © Dittlbacher

Oberösterreich: De Victor-Kaplanweg

De ontstaansgeschiedenis van de wereldberoemde Kaplanturbine in het jaar 1912 ontdekken, die mogelijkheid hebben de bezoekers op een themaweg tussen de Attersee en de Mondsee in het Salzkammergut van Oberösterreich.
Lees meer
Wanderweg Herzspur in der Steiermark © TVB Region Bad Gleichenberg Wanderweg Herzspur in der Steiermark © TVB Region Bad Gleichenberg

Steiermark: Wandelweg Herzspur

Door het bloeiende park, over glooiende heuvels en naar zalige uitkijkpunten loopt vanuit Bad Gleichenberg naar Trautmannsdorf een romantische wandelweg speciaal voor koppels.
Lees meer
Taurins Höhle am grünen Ring © LZT Taurins Höhle am grünen Ring © LZT

Vorarlberg: Hoogteweg "De groene ring"

De groene ring – zo heet de driedaagse tocht rond Lech-Zürs in Vorarlberg, waarbij een literaire wandelgids als wegbegeleider dient.
Lees meer

Vorarlberg: leerpad in Braz

Door frisse sparrenbossen, voorbij kabbelende beekjes, de indrukwekkende Masonwasserfall en een voederplaats voor wilde dieren loopt het leerpad in Braz.
Lees meer
Nationalpark Hohe Tauern, Gradental vom Wiener Höhenweg © Mussni Nationalpark Hohe Tauern, Gradental vom Wiener Höhenweg © Mussni

Hoogtewegen in Nationaal Park Hohe Tauern

Machtige bergtoppen, gletsjers en donderende watervallen domineren het landshap van het Nationaal Park Hohe Tauern. De unieke natuur ontdekt men het best tijdens een wandeling op hoogalpiene wegen zoals de Kreuzeck Höhenweg, de Wiener Höhenweg en de Glocknerrunde.
Hoogtewegen in Nationaal Park Hohe Tauern
Paznauner Höhenweg © TVB Paznaun – Ischgl Paznauner Höhenweg © TVB Paznaun – Ischgl

Tirol: de Paznauner Höhenweg

11.000 hoogtemeters, 120 kilometer lang en negen etappes: de Paznauner Höhenweg nodigt sportieve wandelaars graag uit om uitgebreide bergtochten te ondernemen in een van de meest gevarieerde natuurlandschappen.
Op de Paznauener Höhenweg
Edelweiß-Steig in Nauders, Tirol © Daniel Zangerl Edelweiß-Steig in Nauders, Tirol © Daniel Zangerl

Tirol: de Edelweißsteig in Nauders

De wandelroute gaat over een veilige weg tot op 2.328 m hoogte. Langs het pad hebben wandelaars de mogelijkheid om tussen juli en september het zeldzame en streng beschermde edelweissbloempje te bewonderen.
Op de Edelweißsteig in Nauders

Geen zoekresultaten gevonden!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.