Please choose Language or Country
or

Kloven en watervallen in Vorarlberg

Kabbelende beekjes, ruisende watervallen en machtige kloven openen inzichten in het spectaculaire, door ijs en water gevormde alpine landschap van Vorarlberg, die je op wandelwegen perfect kan ontdekken.
Bij de Kesselfall in Brand baant de Alvier zich ruisend en schuimend een weg door een rond 40 meter diepe kloof. Aan de wanden groeien mossen en andere planten, die de slechte en vochtige levensvoorwaarden kunnen apprecieren. Bij het neervallen van het water in de kloof vormt zich een dunne nevel van fijne waterdruppels, waarvan de bezoekers bij warme zomerdagen van genieten als een zalige verfrissing. De wandeling naar de Kesselfall duurt ongeveer 1 uur en presenteert zich als lichte wandelweg, die bij regen ook goed begaanbaar is en ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen.
www.alpenregion.at

Bürser Schlucht
Ijs en water hebben het Vorarlbergse landschap gevormd. Voor de vorming van de Bürser Schlucht, een van de mooiste van de Alpen, is het water van de Alvierbeek verantwoordelijk. Na de terugkeer van de gletsjer heeft de Alvier zich ingegraven in zijn eigen bodem en zo de laatste 10 000 jaar de kloof van vandaag gevormd. De kloof opent bijzondere inzichten in de jongere aardgeschiedenis en geldt als een van de meest indrukwekkende landschappen van de Alpen met een boombestand dat lijkt op dat van een oerwoud. In de maanden juli en augustus zijn er elke woensdag vanaf 14u rondleidingen op het geologische leerpad. www.alpenregion.at

Wassergewalten - Breitachklamm in het Kleinwalsertal
De doorbraak van de Breitach door een sterke rotsblok vormt een geweldige, gedeeltelijk slechts enkele meters brede kloof. Wanden schuiven er tot op bijna twee meter samen, de hemel is alleen door een spleet te zien. Vanaf mei, als de sneeuw gesmolten is, is de Breitachklamm weer voor bezoekers geopend.
www.breitachklamm.com

Rappenlochschlucht en Üble Schlucht
De Rappenloch- en Alplochschlucht bij Dornbirn horen tot de indrukwekkendste bergkloven van de Oost-Alpen. Spectaculaire rotswanden, smalle bruggetjes, tunnels, stijle trappen en watervallen maken deze wandeling tot een avontuur. Tussen beide bergkloven ligt de schilderachtige Staufensee. De hoofdzakelijk uit kiezelkalk bestaande, romantische Üble-Schlucht in het Laternsertal is een beloning voor de wandelaar die de afdaling in de dieptes van het Frutztal heeft aangedurfd. Laternsetal heeft een waterval, aparte rotsformaties en indrukwekkende licht-en watershows.
www.bodensee-vorarlberg.com

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.