Please choose Language or Country
or

Watervallen in Steiermark

Wandel de 'Wilde Wasser'weg, overbrug adembenemde hangbruggen en donderende watervallen, ontdek mysterieuze kloven en ga rodelen en abseilen.

Bilder: Watervallen in Steiermark

  • Verfrissend bergwater Verfrissend bergwater
  • Indrukwekkend natuurschoon Indrukwekkend natuurschoon
  • Zomerrodelen Zomerrodelen
  • Lunchen in de zon Lunchen in de zon
  • Waternimf Waternimf
  • Ontspannen op de berghut Ontspannen op de berghut
Steiermark. Dat zijn indrukwekkende bergen, uitgestrekte bossen, vriendelijke heuvels met appelboomgaarden en warmwaterbronnen. En natuurlijk Graz, de historische hoofdstad. De binnenstad met zijn mediterrane gratie staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De regio rond Dachstein, Ausseerland en Schladming is een bijzonder geschikte wandelbestemming voor gezinnen. Neem de Dachstein-Tauern Panoramaweg 100. Deze wandelroute langs de rivier Enns leidt langs een veelzijdig landschap en overbrugt daarbij 700 tot 1.300 hoogtemeter. En onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om een frisse duik te nemen in een van de meertjes.

Maar er is meer. In Ramsau am Dachstein heb je bijvoorbeeld een Klettersteig (klimwand) voor kinderen, de eerste in de Alpen. De kleintjes leren hier klimmen als een berggeit; langs steile wanden en met behulp van heus klimmateriaal om daarna natuurlijk lekker ab te seilen. Voor een adrenaline-kick kun je op de Rittisberg terecht bij de zomerrodelbaan en het elektro-motorcrosspark. De kinderen kunnen er griezelen op de geheimzinnige sprookjesweg.
 
Een indrukwekkende wandeling is zeker ook de ‘Wilde Wasser’-weg in Schladming. Zo steek je bijvoorbeeld een adembenemende hangbrug over de Riesachwasserfall, de hoogste waterval van Steiermark, over en zijn er allerlei opdrachten te vervullen en geheimzinnige kloven te onderzoeken. In de diverse berghutten die je onderweg tegen komt kun je zien hoe daar kaas en boter wordt gemaakt. Zin om mee te helpen? Je bent van harte welkom.

De Schladming-Dachstein Sommercard maakt het er alleen maar makkelijker op. Je krijgt hem gratis als je bij een van de aangesloten accommodaties overnacht. Met de kaart  op zak heb je gratis toegang tot meer dan 100 attracties, bussen en kabelbanen.

terug naar alle frisse tips

Videos: Watervallen in Steiermark

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.