Please choose Language or Country
or

Vorarlberg

Voor wie nog niet zoveel ervaring heeft met meerdaagse wandeltochten is de wandelroute Schwarzenberg - Au een echte aanrader.
Van Schwarzenberg naar Mellau (tweedaagse wandeltocht)

Van Schwarzenberg in het Bregenzerwald loop je in ongeveer 5 uur naar Mellau, waar je bagage bij aankomst al klaarligt in het hotel van je keuze. De volgende dag wandel je op goed bewegwijzerde paden langs gezellige hutten en grazende koeien dieper het Bregenzerwald in, tot de idyllische gemeente Au. In de periode juli - september worden er in de almhutten heerlijke, typisch Vorarlberger kazen gemaakt. Gelukkig heb je nu genoeg plaats in je rugzak om een heerlijk stukje kaas of een ander souvenir mee naar huis te nemen!

Van het Bregenzerwald tot in het Montafon (vijfdaagse wandeltocht)

Wie een tweedaagse tocht eigenlijk iets te kort vindt, of wie juist na die twee dagen de smaak te pakken heeft gekregen, kan deze vijfdaagse tocht eens proberen. Je wandelt in vijf dagen van het Bregenzerwald tot in het zuidelijkste dal van Vorarlberg, het Montafon.
De eerste dag begint in Bezau. De kabelbaan brengt je tot aan het bergstation Baumgarten, het vertrekpunt van een 7 uur durende wandeling tot Au. Het traject loopt grotendeels bergafwaarts. Op de tweede dag ga je, deels via zeer steile paden, naar het Faschinajoch. Maak hier een korte pauze om van het prachtige uitzicht over het Große Walsertal te genieten. Vervolgens volg je de Faschinabeek en wandel je tot in Fontanella, het 'zonnenbalkon' van het Große Walsertal. Vermoeide voeten krijgen trouwens in het verkoelende beekwater weer een flinke energieboost!
De derde dag begint vrij ontspannen met een transfer naar Sonntag en een rit naar het bergstation. Je wandelt vervolgens, over rotsachtig terrein aan de voet van de imposante 'Rote Wand' naar de Freiburger Hütte, die aan de donkerblauwe Formarinsee ligt. Aan de oevers van dit meer, met zicht op de Rote Wand, die eigenlijk wel een beetje aan het wilde westen doet denken, vergeet je binnen een mum van tijd de gedane inspanning. Je kan van hieruit verschillende bergtoppen beklimmen, of je kan op dag vier over de Rauher Staffel- Alpe 2,5 uur bergafwaarts naar Dalaas wandelen.

Op de vijfde en laatste dag loop je in ongeveer 5,5 uur over de Panoramaweg naar Tschagguns, waarbij je langs drie prachtige meren wandelt. Als dat geen mooie afsluiter is!

Meer weten over deze wandelroutes in Vorarlberg? www.bregenzerwald.at

Videos: Vorarlberg

Wandelroutes in Vorarlberg

Vorarlberg

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.