Please choose Language or Country
or

SalzburgerLand

Niet enkel bekend om zijn wintersportgebieden maar ook in de zomer is er genoeg te doen en te beleven. Prachtige meren, uitdagende wandelroutes, de Sound of Music tour in Salzburg en zoveel meer.
 

SalzburgerLand

Almenweg © Tourismusverband Radstadt Almenweg © Tourismusverband Radstadt

SalzburgerLand: wandelen van alm naar alm

De Salzburger Almenweg verbindt op de volledige route alle 25 dorpen in de Pongau. Vanuit elk dorp heb je de mogelijkheid te vertrekken. Enkele etappes zijn ook geschikt voor de minder geoefende wandelaars of gezinnen met kinderen.
Ontdek de Salzburger Almenweg

Hoogtewegen in Nationaal Park Hohe Tauern

Machtige bergtoppen, gletsjers en donderende watervallen domineren het landshap van het Nationaal Park Hohe Tauern. De unieke natuur ontdekt men het best tijdens een wandeling op hoogalpiene wegen zoals de Kreuzeck Höhenweg, de Wiener Höhenweg en de Glocknerrunde.
Hoogtewegen in Nationaal Park Hohe Tauern
De Liechtensteinkloof bij St. Johann, Salzburgerland © TVB St. Johann-Alpendorf De Liechtensteinkloof bij St. Johann, Salzburgerland © TVB St. Johann-Alpendorf

De Liechtensteinkloof in SalzburgerLand

Gedurende duizenden jaren baande de Großarler bergbeek zich een weg door het gesteente, tot wel 300 meter diep. Zo ontstond de Liechtensteinkloof bij St. Johann in SalzburgerLand, één van de mooiste en diepste wildwaterkloven in de Alpen.
Wilde wateren in SalzburgerLand
Klimpark © Flachau Tourismus / zoom productions GmbH Klimpark © Flachau Tourismus / zoom productions GmbH

Klimparken in het SalzburgerLand

Een bezoek aan een klimpark zorgt voor plezier, maar biedt ook de mogelijkheid om je persoonlijke grenzen te ontdekken en te overschrijden. De klimparken in Salzburg vind je midden in de natuur en bieden professionele begeleiding.
SalzburgerLand: Klimtuinen en boomparken
Altenmarkter Bauernregelweg © Altenmarkt Zauchensee Tourismus Altenmarkter Bauernregelweg © Altenmarkt Zauchensee Tourismus

Natuurleerpaden in het SalzburgerLand

In het SalzburgerLand valt er op de natuurleerpaden veel te beleven en te leren.
SalzburgerLand: Avonturen- en kijkpaden
Venediger Höhenweg, Osttirol © Anja Brucker / NP Hohe Tauern Venediger Höhenweg, Osttirol © Anja Brucker / NP Hohe Tauern

SalzburgerLand: Tauerngoud-belevenisweg

Bezoekers van het Raurisertal in SalzburgerLand kunnen op de Tauerngoud-belevenisweg midden in het Nationaal Park Hohe Tauern indrukwekkende getuigenissen van goudwinning ontdekken.
Ontdek de Tauerngold-belevenisweg
Fietstocht in Salzburg © TSG Tourismus Salzburg GmbH / Markus Greber Fietstocht in Salzburg © TSG Tourismus Salzburg GmbH / Markus Greber

Elektrische fietsregio's in SalzburgerLand

De voorbije jaren hebben elektrische fietsen de fiets- en mountainbikeroutes van het SalzburgerLand veroverd. Een erg uitgebreid aanbod voor elektrische fietsers laat het toe om gezellige fietstochten te maken zonder al te veel inspanningen, verspreid over het hele grondgebied van de regio.
Elektrische fietsregio's in SalzburgerLand
E-biken in Salzkammergut © STMG / Christian Parzer E-biken in Salzkammergut © STMG / Christian Parzer

Elektrisch fietsen in Salzkammergut

Salzkammergut, gelegen tussen het Alpenvorland en de Oostenrijkse Kalkalpen, de grote meren van de Vooralpen en het eeuwige ijs van de Dachsteingletsjer, heeft heel wat in petto voor fietsers. Voor genieters heeft deze regio meer dan 20 elektrische-fietsroutes in het gamma.
Genieten op de elektrische fiets in Salzkammergut
Skigebied Flachau © © Österreich Werbung / Pigneter Skigebied Flachau © © Österreich Werbung / Pigneter

SalzburgerLand skigebieden voor gezinnen

Familievriendelijk is niet alleen het motto van de grootste skiregio van Oostenrijk. Ook in de kleinere skigebieden van het SalzburgerLand voelen kinderen en ouders zich uitstekend op hun gemak.
SalzburgerLand - Skigebieden voor gezinnen
Saalbach Hinterglemm / SalzburgerLand © © Österreich Werbung / Wolfgang Weinhäupl Saalbach Hinterglemm / SalzburgerLand © © Österreich Werbung / Wolfgang Weinhäupl

Nachtskiën in het SalzburgerLand

In het SalzburgerLand zijn heel wat skipisten te vinden waar naar hartenlust geskied kan worden na zonsondergang. In Bad Gastein, Flachau, Koppl, ... is veel skiplezier te beleven. Elke piste biedt voor ieder wat wils.
Verlichte pistes in het SalzburgerLand
Wildkogel-Arena in Bramberg, SalzburgerLand © TSG Tourismus Salzburg GmbH Wildkogel-Arena in Bramberg, SalzburgerLand © TSG Tourismus Salzburg GmbH

Avondrodelen op de Wildkogel

Terwijl de sterren fonkelen, schiet je op je rodelslee over de rodelbaan op de Wildkogel in de regio Neukirchen-Bramberg in het SalzburgerLand.
SalzburgerLand: Avondrodelen op de Wildkogel
Luchtfoto van Zell am See/Kaprun, SalzburgerLand © © Österreich Werbung / Markowitsch Luchtfoto van Zell am See/Kaprun, SalzburgerLand © © Österreich Werbung / Markowitsch

SalzburgerLand: Kitzsteinhorn

In het hart van Oostenrijk, gemakkelijk te bereiken, ligt het enige gletsjerskigebied van het SalzburgerLand: de Kitzsteinhorn bij Zell am See-Kaprun. 18 moderne liften tot ver boven de 3.000 m staan garant voor sneeuwzekere skipret.
Kitzsteinhorn in Salzburgerland
Almhut in Hochkönig Almhut in Hochkönig

Berghuttendorpen in het SalzburgerLand

Berghuttendorpjes in het SalzburgerLand
Blik op Salzburg © SalzburgerLand Tourismus / Günter Breitegger Blik op Salzburg © SalzburgerLand Tourismus / Günter Breitegger

Voordeelkaarten in het SalzburgerLand

Burchten, kastelen, zoutmijnen, avonturenparken, musea, natuurparken, de Mozartstad en nog veel meer highlights gratis en voor niets, dat krijg je met de voordeelkaart van de deelstaat Salzburg.
Voordeelkaarten in het SalzburgerLand
Natuurparken in het SalzburgerLand/Oostenrijk © Herfried Marek Natuurparken in het SalzburgerLand/Oostenrijk © Herfried Marek

Natuurparken in het SalzburgerLand

Geniet langs de schitterende wandelroutes van de beschermde landschappen van de drie natuurparken van het SalzburgerLand en ontdek de heldere bergmeren, de hoge toppen, de ravijnen en de authentieke almen.
Natuurparken in het SalzburgerLand

Geen zoekresultaten gevonden!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.