Please choose Language or Country
or

Innsbruck

In het hart van de Alpen ligt Innsbruck, de hoofdstad van deelstaat Tirol. Wereldberoemde historische monumenten gaan hier hand in hand met moderne en internationale architectuur - een fascinerende mix.
De Hofburg, Schloss Ambras, de Ottoburg en basiliek Wilten - allemaal getuigenissen van de bewogen geschiedenis van de stad.  Met het  beroemde Gouden Dak en zijn grafsteen in de Hofkirche drukte Keizer Maximiliaan I een belangrijke stempel op de stad.

Vandaag de dag bepalen moderne architecten, zoals Dominique Perrault met de Rathausgalerie en Zaha Hadid met de Berg-Isel-schans, tevens het beeld van stad.  De stad zelf vormt een indrukwekkend decor voor talloze grote evenementen, zoals de Tanzsommer Innsbruck, de Innsbrucker Festwochen en de Innsbrucker Adventtijd.

Innsbruck scoort met adembenemende bergen rondom de stad. Een rit naar de 2.000 m hoge Seegrube mag zowel in de zomer als in de winter niet ontbreken.

In 1964 en 1976 was Innsbruck gastheer van de Olympische Winterspelen. Sindsdien kent iedereen ook de sportieve kant van deze stad: skiën, snowboarden, toerskiën, sneeuwschoenwandelen en schaatsen zijn in de directe omgeving mogelijk. In de zomermaanden kun je er fietsen, mountainbiken, paragliden, maar ook mooie wandelingen maken in talrijke wandelgebieden als de Karwendel en de Patscherkofel.

Meer weten over Innsbruck? www.innsbruck.info

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.