Please choose Language or Country
or

Klagenfurt

Klagenfurt ligt aan het warmste en grootste alpenmeer van Europa; de Wörthersee in Karinthië. Dit meer is ieder jaar weer the place to be voor vele waterliefhebbers en zonaanbidders.
Klagenfurt bezit een van de mooiste oude stadscentra van Oostenrijk en werd daarvoor al drie keer met het Europa Nostra-Diploma onderscheiden. Tijdens een wandeling ontdek je de schilderachtige renaissance binnenhofjes, waarin tegenwoordig moderne boetiekjes, cafés en gezellige restaurants zijn gevestigd. Op het nieuwe plein vertelt de Lintworm, het symbool van de stad, de ontstaangeschiedenis van Klagenfurt.

Waan jezelf eventjes in de Middeleeuwen tijdens een kasteelwandeling. Talrijke musea en galerieën van internationale allure nodigen je uit voor een bezoek, zoals het museum voor moderne kunst, het Landesmuseum, de wapenzaal, het Diözesan-Museum en de Landhausgalerie.

Fietsliefhebbers zullen blij zijn met de vele mooie fietspaden in deze stad, terwijl hardlopers kunnen genieten van het mooie traject van de halve marathon van Klagenfurt. Literatuurliefhebbers treden in de voetsporen van Robert Musil en Ingeborg Bachmann. 

In Minimundus, de miniatuurwereld aan de Wörthersee, reis je in een paar uur de wereld rond. Grote en kleine waterratten kunnen heerlijk zwemmen in de Wörthersee (drinkwaterkwaliteit!). Overigens: als een van dé Oostenrijkse evenementen-hoofdsteden werd Klagenfurt al twee keer met de Event-Award van Oostenrijk onderscheiden.

Meer weten over Klagenfurt? www.info.klagenfurt.at

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.