Please choose Language or Country
or

Grensformaliteiten

Belgen die naar het buitenland reizen dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.
Reisdocumenten:
Belgen die naar het buitenland reizen dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. In bijzondere gevallen is ook een verlopen paspoort (niet langer dan 5 jaar verlopen) geldig. Meer informatie is te vinden op de homepage van het ministerie van Buitenlandse Zaken, www.aussenministerium.at.

Kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort of moeten in het paspoort van één van de ouders bijgeschreven staan en onder begeleiding van die ouder op reis zijn.

Visum:
Oostenrijk hoort bij de Schengenlanden en dus zijn ook hier de Schengen visabepalingen van kracht. Meer informatie kunt u opvragen bij de Oostenrijkse Ambassade en bij het consulaat in uw land van herkomst of bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Paspoortcontroles:
Binnen de grenzen van de Schengenlanden Duitsland en Italië worden praktisch geen controles meer uitgevoerd. Dit geldt ook voor vliegverkeer op de Oostenrijkse luchthavens bij vluchten naar andere Schengenlanden. Om bij steekproefsgewijze controles de identiteit kenbaar te kunnen maken, moeten ook reizigers binnen de Schengenlidstaten in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs.

Voertuig:
Voor uw voertuig heeft u geen speciale douane-documenten nodig. Wel moet u in het bezit zijn van de standaarddocumenten en een verzekering.

Fietsen:
Fietsen mogen op een standaard achter de auto worden meegevoerd, mits de achterlichten niet bedekt zijn en de fiets niet verder uitsteekt dan het meest uitstekende deel (meestal de zijspiegels) van de auto.

Caravans:
Caravans kunnen voor de duur van een normale vakantie zonder formaliteiten worden ingevoerd.

Belangrijke informatie:
Meldingsplicht vanaf EUR 10.000,- aan cash

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.