Please choose Language or Country
or

Flora en fauna

Wie er ooit al eens is geweest, weet dat je in Oostenrijk ontzettend veel verschillende plant- en diersoorten kunt aanschouwen. Een deel ervan komt vaak alleen in Oostenrijk voor en is dan ook beschermd.
Flora

De verscheidenheid van het reliëf en het klimaat zorgt voor een zeer gevariëerd plantenrijk. Oostenrijk behoort zelfs tot de bosrijkste landen van Europa. Kenmerkend zijn het loofbos (eiken, beuken) en het gemengd bos (beuken, sparren) in hoger gelegen streken.

De alpenflora is veelsoortig en kleurrijk: edelweiss, gentiaan, anjers, arnica, alpenrozen, heideachtige planten en nog veel meer. Aan de noordrand van de Alpen domineert het groen, terwijl je ten oosten van de Neusiedlersee een specifieke zoutsteppenflora aantreft.

De nationale parken (3% van de oppervlakte) tonen de verscheidenheid aan prachtige landschappen, zoals oer -en regenwoud.

Fauna

De dierenwereld in Oostenrijk komt overwegend uit Midden-Europa: ree, hert, haas, fazant, vos, das, marter, patrijs, ...

Ook de gems, marmot, adelaar en bergkraaien vinden hun thuis in de alpijnse regio's. Wie zich rond de Neusiedlersee begeeft, komt in een waar vogelparadijs terecht, met rijgers, lepelaars, kluten, wilde ganzen, ... .

Sinds enkele jaren is er in Oostenrijk weer een berenpopulatie die zich vooral in de bosrijke, zuidelijk en centraal gelegen bergregio's begeeft.
 

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.