Please choose Language or Country
or

Praktische info

Belangrijke informatie voor een vakantie in Oostenrijk. Feestdagen, vakantiekalender, douanebepalingen, openbaar vervoer, post, gezondheid en vakantietips voor gehandicapten en milieuvriedelijk reizen.

Praktische info

Wien Hauptbahnhof © ÖBB / Roman Bönsch Wien Hauptbahnhof © ÖBB / Roman Bönsch

Openbaar vervoer

Dankzij de uitstekende voorzieningen en een uitgebreid netwerk is het in Oostenrijk gemakkelijk om met het openbaar vervoer van A naar B te reizen.
Openbaar vervoer in Oostenrijk
Brievenbus © Österreichische Post AG Brievenbus © Österreichische Post AG

Post en telefonie

Lees hier alles over postkantoren, openingstijden, tarieven en telefoneren in Oostenrijk!
Post en telefonie
Euro bankbiljetten © Knipseline / www.pixelio.de Euro bankbiljetten © Knipseline / www.pixelio.de

Valuta en deviezen

Als lid van de EU heeft ook Oostenrijk de Euro als wettig betaalmiddel.
Valuta en deviezen
Riesneralm, 1. Europäischer Gipfel-Barfussweg © Steiermark Tourismus / Petz Riesneralm, 1. Europäischer Gipfel-Barfussweg © Steiermark Tourismus / Petz

Feestdagen en vakanties

Het hoogseizoen loopt in Oostenrijk van juli tot augustus, Kerst en Pasen zijn ook zeer geliefd. In deze periodes raden we u dan ook zeker aan om van tevoren uw accommodatie en, indien nodig, transport te reserveren. Houd zeker ook de talloze aanbiedingen van de reisbureau's in de gaten!
Feestdagen en vakanties
Massageolie © Hotel Post Bezau / Gnaedinger Massageolie © Hotel Post Bezau / Gnaedinger

Arts, apotheek en gezondheid

In alle steden, gemeenten en grotere plaatsen staan er artsen, ziekenhuizen en apotheken voor je klaar, indien je onverwacht medische hulp nodig mocht hebben. Apotheken hebben afwisselend nacht- en zondagsdienst.
Arts, apotheek en gezondheid
Wolk in de vorm van Oostenrijk © © Österreich Werbung Wolk in de vorm van Oostenrijk © © Österreich Werbung

Douanebepalingen

Wat mag je vanuit België invoeren naar Oostenrijk? En hoeveel mag het zijn?
Douanebepalingen in Oostenrijk

Milieubewust op reis in Oostenrijk

Milieubewust en duurzaam leven wordt steeds belangrijker in deze tijd van klimaatverandering. En... wie thuis milieubewust leeft, wil dat op vakantie uiteraard ook.
Meer over een milieubewuste vakantie
Traboch-Mautern Pyhrnautobahn © Asfinag Traboch-Mautern Pyhrnautobahn © Asfinag

Autohuur in Oostenrijk

Huurauto’s kunnen op alle luchthavens, grote treinstations en in steden gehuurd worden (Budget, AVIS, Europcar-Interrent, Hertz en andere autoverhuurbedrijven). Verder hebben de bekende verhuurbedrijven ook kantoren in België, zodat je voor vertrek alles al kunt regelen.
Meer over autohuur in Oostenrijk
Großglockner Hochalpenstraße in Karinthië © © Österreich Werbung / Popp-Hackner Großglockner Hochalpenstraße in Karinthië © © Österreich Werbung / Popp-Hackner

Actuele verkeersberichten

Actuele berichten over de verkeerssituatie in heel Oostenrijk.
Verkeersberichten
Wandelen in een winters paradijs © Lech Zürs Tourismus GmbH / Christoph Schöch Wandelen in een winters paradijs © Lech Zürs Tourismus GmbH / Christoph Schöch

Voordeelkaarten in Oostenrijk

Veel zien en toch geld besparen? Dat kan met de voordeelkaarten in de verschillende deelstaten en regio’s. Talloze bezienswaardigheden, openbaar vervoer en evenementen gratis of met flinke korting.
Voordeelkaarten in de deelstaten

Webcam-service

Jouw vakantiebestemming vol in beeld met de webcam-service! Naast live beelden vind je er ook de actuele weerberichten, weersvoorspellingen en meer informatie over de beste wandelgebieden in Oostenrijk.
Webcams in Oostenrijkse wandelregio's
Tauernautobahn bei Werfen © © Österreich Werbung / Wolfgang Weinhäupl Tauernautobahn bei Werfen © © Österreich Werbung / Wolfgang Weinhäupl

Vignet, tol & Go-Box

Op snelwegen (A-wegen) en autowegen (S-wegen) heb je een geldig Autobahn-vignet nodig (ook digitaal beschikbaar). Op diverse wegen dient er tol te worden betaald.
Meer lezen
OeBB CityJet © Spirit Design, SIEMENS OeBB CityJet © Spirit Design, SIEMENS

Op reis (A tot Z)

Van accommodatie tot ambassade, van huisdier tot vervoer, vakantiedagen en apotheken... Hier vind je praktische informatie van a tot z over vakantieland Oostenrijk.
Praktische info
Straße in Niederösterreich © © Österreich Werbung / Diejun Straße in Niederösterreich © © Österreich Werbung / Diejun

Met auto & motor naar Oostenrijk

Dankzij een perfect wegennetwerk en schilderachtige, afwisselende landschappen is Oostenrijk ideaal om met de auto ontdekt te worden. Wij geven je graag tips voor een aangename en veilige reis!
Met auto en motor naar Oostenrijk

Algemene verkeersinformatie

Perfecte autowegen, autosnelwegen en binnenlandse wegen verbinden Oostenrijk met de aangrenzende landen. Maar welke regels gelden er? Hoe zit het met die winterbanden? En wat is de maximumsnelheid?
Verkeersregels & uitrusting
dachbox taurus winter auto © Taurus.info.pl dachbox taurus winter auto © Taurus.info.pl

Parkeren

In een "blaue Zone" (betaald parkeren-zone)kan de maximale parkeerduur variëren van 30 minuten tot 3 uur. Aan het begin van elke parkeerzone wordt aangegeven hoe lang je er maximaal mag blijven staan.
parkeren
ÖBB Railjet © ÖBB / Christian Auerweck ÖBB Railjet © ÖBB / Christian Auerweck

Reizen met de trein of bus

Stap in, leun heerlijk achterover en laat je ontspannen naar je vakantiebestemming brengen. De vakantiepret begint al tijdens de reis per trein of bus!
Tips over trein en bus

Geen zoekresultaten gevonden!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.