Please choose Language or Country
or

Met de taxi

In alle steden in Oostenrijk kun je je veilig en gemakkelijk per taxi verplaatsen.
In de grotere steden en veelal ook in de kleinere zijn de taxi’s voorzien van een geijkte taximeter. In Wenen begint men met een starttarief van €2,50 overdag, €2,60 's nachts. De prijs wordt verder berekend aan de hand van de afgelegde kilometers en de tijdsduur. Bij prijsveranderingen wordt de prijs met een toeslag verhoogd en in andere plaatsen zijn er vaak speciale tarieven voor bepaalde trajecten.

In Wenen rekent men geen extra kosten voor bagage. Bij ritten van Wenen naar de luchthaven Schwechat (graag voordat je de taxi bestelt al aangeven dat je een 'Flughafentaxi' wilt) berekent men voor de terugrit van de taxi een extra bedrag van ca. € 11,- 

Airporttaxi's rijden enkel en alleen van en naar het vliegveld. Ze staan aan de luchthaven Schwechat op hun passagiers te wachten. De taxi's werken met een vaste prijs (incl. bagage), zonder extra kosten voor de terugrit van de taxi. Je moet ze wel van tevoren bestellen.

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.