Please choose Language or Country
or
Kinderen bij een heksenketel © Family Tirol; Tirol Marketing GmbH

Pretparken in Tirol

Van Ötzi-dorp tot avonturenpark voor de hele familie. Op blote voeten de omgeving verkennen of de bergen ontdekken. In Tirol valt heel wat te beleven!

Avonturenpark Familienland in het Pillerseetal
Pretpark 'Familienland' biedt de bezoekers meer dan 40 attracties. Voor iedereen, groot en klein, is er volop afwisseling, zodat je je er niet zal vervelen. De kleintjes kunnen zich heerlijk uitleven op de trampolines, bij de vijver, op de kliminstallaties, de glijbaantoren, het springkussen, de jongleerbrug, enzovoorts! Er is ook een grote kinderboerderij voor de allerkleinsten.
www.familienland.net

Ötzi-dorp
De Ötztaler vereniging voor prehistorische gebouwen en streekkunde heeft in Umhausen het 'Ötzidorp' gebouwd. Een archeologisch openluchtmuseum waarin de bezoekers kunnen zien hoe de mensen 'leefden, woonden en werkten' in de Nieuwe Steentijd, de tijd van Ötzi.
www.oetzidorf.at

Hexenwasser Hochsöll
Van mei tot en met oktober kan je dagelijks een groot aantal goedverzorgde Hexenwasser-avonturenlocaties bezoeken. Bij elk tafereel krijg je van Hexenwasser-medewerkers of van gastheren en gastvrouwen uitgebreide informatie over het thema en kan je ze, zoals het motto van het programma 'staunen – begreifen – verstehen!' aankondigt, ook bewonderen en begrijpen. Hier kan je meedoen met vrijwel vergeten tradities, zoals met de ambachten honing slingeren, was rollen, ‘schnaps’ stoken, broodbakken, kaasmaken en graanmalen.
www.hexenwasser.at

Betoverende Filzalmsee
De Filzalmsee, die goed te bereiken is met de Hochbrixen gondelbaan, biedt groot en klein ontspanning, spel en spannende ontdekkingen. Rondom het idyllische bergmeer liggen de Kitzbüheler Alpen en allerlei avontuurlijke locaties, zoals een waterreus, reuzenfontein, reuzenhand, reuzenxylofoon, voelquiz, beekspeeltuin, boomhutten, waterspeeltuin, ondiep speelwater, Kneipp-bad, zandspeeltuin, moeraswandelbekken, moerasvitrines, blotevoetenpad, enzovoorts. En wie heel goed kan speuren, vindt ook de reus die in het meer woont …
www.kitzalps.com

Alpinolino – een berg vol kleine wonderen
Bijzondere en spannende avonturen verrassen amateuronderzoekers en hobbyavonturiers van alle leeftijden in het Alpinolino bij de 'marmottenrally' en de 'dierenspeurtocht'. Je zal zeker versteld staan en vragen stellen mag! Een opwindend ontdekkingspark voor grote en kleine onderzoekende geesten midden op de Westendorfer Choralpe. De eigen berggids, 'Schlauberger', verandert alle kinderen in detectives die op zoek gaan naar natuursporen. We hebben al veel gelezen en geleerd, maar op de ongeveer 1,5 km lange route door de Kitzbüheler Alpen komt de natuur tot leven.
http://www.tirol.at/a-alpinolino-westendorf

Aardmannetjespark
In het ‘Wichtelpark’ van Sillian, het aardmannetjespark in het Oost-Tiroolse Hochpustertal, voelen de kleintjes zich heel groot, want hier ligt niet alleen de langste hangglijbaan van Oostenrijk, maar ook nog heel veel andere opwindende attracties: minitreintje 'Wichtelexpress' brengt het hele gezin naar het goudwassen aan de Wonky Tonky rivier en naar nog veel meer avontuurlijke locaties. Het kleine autodrome is vooral een populaire attractie voor jongere kinderen, terwijl de kabelbaan op een luchtige hoogte voor actie zorgt. Verder zijn er nog kinderwippen, familieschommels, klimwanden, een waterspeeltuin en een minigolf met 18 banen.
http://www.tirol.at/-abenteuerpark-wichtelpark-und-drauradweg

Alpiene blotevoetenpad
Avonturenarena Hahnenkamm in de Außerfern voorziet vakantiegebied Reutte met zijn 400 km uitstekend verzorgde wandelpaden van een heel bijzondere attractie: het alpiene blotevoetenpad. Het begin ligt op vijf minuten wandelen vanaf de kabelbaan van Reutte, bij het bergstation van de Jochhaldelift. Daar aangekomen, trek je eerst je schoenen uit en dan kan je starten. Over de sappige bergweide op de Höfener Alm wandel je van het ene 'Fußfit'-station naar het volgende, geef je je voeten een verkwikkende massage en kan je bovendien genieten van een Kneipp-behandeling met verfrissend bronwater uit de berg.
www.reuttener-seilbahnen.at

Triassic Park op de Steinplatte
Triassic Park op de Steinplatte, het enige droge rif van Europa, vertelt op een speelse manier over het ontstaan van dit rif, 250 miljoen jaar geleden. Het onderzoekerkamp en het museum in het tentoonstellingsgebouw vormen een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Triassic Beach – het hoogstgelegen zandstrand van de Alpen - voert de bezoekers terug naar de tijd waarin de oerzee tot aan de Kitzbüheler Alpen reikte. De Trias Trail leidt van de 'minizee' via het bovenste stuwmeer naar de 'rode wand', waar grote en kleine oertijdonderzoekers veel fossielen kunnen vinden.
http://www.tirol.at/a-triassic-park-waidring

Zilvermijn Schwaz
Een rondleiding voert je door het harde leven van de Schwazer mijnwerkers naar de bloeitijd van de zilverwinning en geeft een inzicht in de belangrijke rol die Schwaz in de middeleeuwen speelde.
www.silberbergwerk.at

KaiserWelt Scheffau
Vlak naast bergrestaurant Brandstadl ligt KaiserWelt Scheffau, het speelpark op 1650 m hoogte. Op een beboste bergkop, vlakbij het bergstation van de gondelbaan, kunnen grote en kleine kinderen zich naar hartenlust uitleven. De keizer heeft erg veel te doen in zijn rijk in de Kitzbüheler Alpen, daarom krijgt hij graag hulp van zijn onderdanen. Door de slotpoort komen de onderdanen het naastgelegen KaiserWald binnen. Hier kunnen ze op de muren van de burcht, de klimwand, in boomhutten en op speeltuigen talloze avonturen beleven en de geheimen van het bos ontdekken.
www.kaiserwelt.at

Ellmi's toverwereld
Stap in de 'Zauberexpress' en reis met deze tovertrein in slechts 7 minuten naar de Hartkaiser, waar je in een mythische verhalenwereld ontvangen wordt door feeën, kobolden en bosgeesten, en niet te vergeten door de magische kikvors 'Ellmi'. Zijn natuur- en avonturenpark leidt je door onze schitterend gekleurde flora en fauna. Ellmi's toverwereld is zowel voor groot als voor klein een avonturenberg die steeds nieuwe verrassingen biedt in een fascinerende natuur. Let ook in het nieuwe panoramarestaurant met zijn indrukwekkende uitzicht op de Wilder Kaiser steeds goed op, dat er niet plotseling een aardmannetje van je bordje komt mee-eten, want ook hij houdt van lekker eten.
www.ellmi.at
 
Sommer Funpark Fiss
Over de toppen scheren zoals een adelaar is een ervaring die het hele gezin aanspreekt. Het is mogelijk met de Fisser Flieger, een deltavlieger: vier passagiers worden over de boomtoppen naar de Möser Alm gevlogen. Samen met de Fisser Flitzer, een zomerrodelbaan, zijn het de attracties van het Sommer Funpark Fiss.
www.serfaus-fiss-ladis.at

Erlebnispark Hög
Nieuw sinds de zomer van 2015 met de familiecoaster "Schneisenfeger" en heel veel speeltuigen. Kinderen voelen zich in Serfaus-Fiss-Ladis zeker thuis!
Meer info

Area47
Area47 aan de ingang van het Ötztal valt niet te overtreffen. Het avonturenpark is slechts een deel van het aangeboden amusementsprogramma. Zowel klimmers als mountainbikers vinden hier prachtige paden en een waaier aan mogelijkheden om hun passie te beoefenen.
http://www.area47.at/

Belevenispark Kugelwald op de Glungezer
In het Kugelwald op de Glungezer lopen er buitenproportionele knikkerbanen kriskras door elkaar heen op verschillende hoogtes en door allerlei bochten tussen de dennenbomen en sparren over de 7000 m² grote speelarena. Het terrein wordt compleet gemaakt met het "bosbouwpakket" waarmee je zelf kunt bouwen, met windgongen, acrobatiek en sportstations, alsook een ontspanningszone waar je van het panorama kunt genieten. Het hele terrein werd uit hout uit dit gebied vervaardigd.
http://www.visittirol.nl/a-erlebniswelt-kugelwald-am-glungezer

Swarovski Kristalwereld in Wattens
Een waterspuwende botanische reus bewaakt de ingang van de door André Heller ontworpen Kristalwereld. Kleinen en groten ontdekken hier een ware wereld van wonderen. De glinsterende kamers nodigen uit tot een zintuigelijke reis in een fonkelend labyrint die de grenzen tussen droom en werkelijkheid even lijkt te vervagen. Gezinnen met kinderen vinden in de Kristalwereld tal van attracties: van kinderdagen, kinderworkshops tot in- en outdoorspelen. En de tuin der reuzen betovert met unieke kunstwerken en de kristalwolk, vervaardigd uit 800.000 met de hand gezette kristallen.
Swarovski Kristalwereld

Alpenzoo Innsbruck
De Alpenzoo Innsbruck herbergt in natuurlijke gebieden, terrariums en aquariums een enorme veelvoud aan 150 soorten wilde dieren uit het Alpengebied: steenbokken, bruine beren, otters, adelaars, wolven, en veel meer kunnen hier van dichtbij geobserveerd worden. Door de ligging van de dierentuin aan de voet van de Inndalketen op 750 m hoogte kan je ook genieten van een heerlijk uitzicht op de stad Innsbruck.
http://www.visittirol.nl/a-alpenzoo-innsbruck

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.