Please choose Language or Country
or
Sissie locatie: hotel Schloss Fuschl © TVB Fuschl am See

Keizerlijk decor

Op het witte doek kan alles! In de legendarische “Sissi”trilogie fungeerde het 5-sterrenhotel Schloss Fuschl als de 'echte' ouderlijke woning van keizerin Elisabeth: het Beierse Slot Possenhofen.
Wie herinnert zich niet de scene waarin Keizer Franz (Karlheinz Böhm) voor het slot in een prachtige koets zijn bruid verrast? Romy Schneider, die de rol van Sissi vertolkte, verbleef tijdens de opnames van de film trouwens in de voormalige vertrekken van de aartsbischoppelijke land- en jachtresidentie aan de Fuschlsee. De luxueuze Sissi-suite in het hotel is een herinnering aan de aanwezigheid van de beroemde actrice.

De legendarische filmtrilogie zorgde ervoor dat vele fans al meer dan 50 jaar het hotel willen bezoeken: ze willen allemaal een glimp opvangen van het bekende kasteel met het schilderachtige meer op de achtergrond. In het Sissi-museum, in het jachthuis naast het kasteel, worden originele stukken uit het privébezit van keizerin Elisabeth van Oostenrijk tentoongesteld. Op een beeldscherm worden de mooiste scènes uit de film geprojecteerd, terwijl je in de museumshop een speciale editie van de film kunt kopen.  

Het Sissi-museum is dagelijks geopend van 10 tot 18u. Toegang gratis.

Meer informatie:
Toeristische Dienst Fuschl am See
Hotel Schloss Fuschl

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.