Please choose Language or Country
or

Meerdaagse trektochten in Tirol

Recreatieve wandelaars, gezinnen die samen op pad willen en bergbeklimmers op zoek naar uitdagingen, vinden in Tirol een breed aanbod van op maat gesneden wandeltochten op ongeveer 15.000 gemarkeerde wandelpaden.
De Adlerweg
126 dagetappes, verdeeld over een lengte van 1480 kilometer en 87.000 hoogtemeters. Deze populaire wandelroute loopt door de hele deelstaat en heeft het silhouet van een adelaar. De hoofdroute, met 23 etappes, loopt van St. Johann in het Tiroler Unterland naar St. Anton am Arlberg en doorkruist daarbij onder andere de bergketens Wilder Kaiser, Brandenberger Alpen, Rofan- en Karwendelgebergte en de Lechtaler Alpen.

De regionale routes die met de hoofdroutes verbonden zijn, leiden naar de mooiste zijdalen van Tirol. De Adlerweg in Oost-Tirol spreidt zijn vleugels uit over het nationale park Hohe Tauern in het Virgental en Kalser Tal. De langeafstandswandelroute is vooral erg interessant vanwege zijn veelzijdigheid: wie deze regio wil ontdekken tijdens uitgebreide wandelingen en zijn eigen ritme terug wil vinden, zal even enthousiast zijn als geoefende bergbeklimmers en alpinisten, die de bergtoppen willen bedwingen. En je volgt altijd het spoor van de adelaar.
http://www.tirol.at/adlerweg

De Lechweg
Een ander wandelhoogtepunt in Tirol is de nieuwe Lechweg, de eerste langeafstandswandelroute met een Europees kwaliteitslabel. Over een lengte van 125 kilometer kunnen wandelaars de Lech, de laatste wilde rivier van Europa, volgen vanaf Lech tot aan de koninklijke kastelen in Füssen. De rivier baant zich overal onstuimig een weg door het Tiroolse Lechtal, en wie hem via de Lechweg volgt, ontdekt de ene schat na de andere.
www.lechweg.com
 
Grenzeloos: Langeafstandswandeltochten in de Wilder Kaiser en Zillertaler Alpen
De Kaiserkrone kan op zes dagen in de regio Wilder Kaiser te voet ontdekt worden. Op oude wandelpaden en van hut naar hut gaat de langeafstandswandelroute Kaiserkrone doorheen de imposante bergwereld. De route biedt 55 km wandelplezier en onderweg worden 9.300 hoogtemeters overwonnen. Het wandelen langs scherpe rotsen, donkere bossen en glooiende almen zorgt voor onvergetelijk wandelplezier. Als uitdaging kan men de route vanaf het zwemmeer Going ook tegenwijzerzin wandelen.
http://www.wilderkaiser.info/de/sommer-tirol/sport-freizeit/kaiserkrone.html

In het Zillertal in de sporen van Peter Habelers wandelen
De Peter-Habeler-Runde is een topwandeling rond de westelijke Zillertaler Alpen. De hoogteweg is opgedeeld in 6 etappes en werd in 2013 geopend ter ere van de 70ste verjaardag van de Oostenrijkse bergbeklimmer Peter Habeler. De Mayrhofener schreef alpiene geschiedenis toen hij in 1978 samen met Reinhold Messner zonder kunstmatige zuurstof de Mount Everest beklom. Uitgangspunt van de ongeveer 55 kilometer lange Peter-Habeler-Runde zijn de bergklimdorpen Ginzling in het Zillertal of St. Jodok in Wipptal. Er kan ook vanuit Pfitschtal, de Brennerpas, de Schlegeisspeicher of Hintertux gestart worden.
http://www.tirol.at/a-peter-habeler-runde

De „KAT-Walk“ in den Kitzbüheler Alpen
6 etappes, 104 kilometer, 6.400 meter hoogteverschil: de langeafstandswandelroute „KAT-Walk“, die van Hopfgarten tot Fieberbrunn loopt, opent voor bezoekers een indrukwekkende natuurervaring. In 6 dagetappen langs goed aangegeven wegen over zachte grasbergen en stenen graten. Aan de rand van de weg wachten ontmoetingen met fauna en flora, met mensen en hun cultuur en vele regionale specialiteiten. Dankzij bagagetransport zijn wandelaars met lichte pas onderweg.
www.kat-walk.at
www.kitzbueheler-alpen.com

Alle informatie over wandelen in Tirol: www.tirol.at/wandern

Het platform Best Trails of Austria verzamelt uitgezochte Oostenrijkse langeafstandspaden met bijzondere service-kwaliteit en uitzonderlijke wandelgenot.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.