Please choose Language or Country
or

Beleef cultuur in Oostenrijk

Oostenrijk, de steden en de cultuur

Wat is een land zonder cultuur? In Oostenrijk valt er wat dat betreft een hoop te zien, te horen en te beleven.

Opera's en operettes, komedie en tragedie, cabaret en musicals, maar natuurlijk ook beeldhouwwerken, schilderijen en tentoonstellingen.

Oostenrijk telt vele muziek- en theaterscènes en musea die zorgen voor een onvergetelijke culturele en muzikale tijd in Oostenrijk.

Beleef cultuur in Oostenrijk

James Bond Elements © 007 TM Danjaq. All rights reserved / Architekturbüro Obermoser James Bond Elements © 007 TM Danjaq. All rights reserved / Architekturbüro Obermoser

007 tussen de bergen

De interactieve "007 ELEMENTS"-tentoonstelling op de top van de Gaislachkogl gaat in juli 2018 open. Hier wordt het productie verhaal van "Spectre" tot leven gebracht op een unieke manier.
Lees meer
Getreidegasse in Salzburg © Österreich Werbung / Diejun Getreidegasse in Salzburg © Österreich Werbung / Diejun

Shoppen... voor jezelf of voor het thuisfront

Een origineel kledingstuk, een speciale abrikozen-chutney van traiteur Staud, een heerlijke biowijn, gedroogde vruchten van de Naschmarkt of natuurlijk Mozartkugeln of glaswerk. Ga shoppen in Oostenrijk en kom thuis met de leukste souvenirs!
Shoppen in Oostenrijk
Silvester in Salzburg: Blick vom Kapuzinerberg auf die Festung © TSG Tourismus Salzburg GmbH Silvester in Salzburg: Blick vom Kapuzinerberg auf die Festung © TSG Tourismus Salzburg GmbH

Nieuwjaar in de stad

Op het water, in historische straatjes of in feestelijke concertzalen: Oostenrijks kleine en grote steden bieden met Nieuwjaar een bont programma.
Nieuwjaar in Oostenrijk
Het maken van en lederhose © Oberösterreich Tourismus GmbH / Andreas Röbl Het maken van en lederhose © Oberösterreich Tourismus GmbH / Andreas Röbl

Land & Bevolking

Zo veelzijdig als de landschappen in Oostenrijk zijn, zo divers is ook de bevolking. Niet alleen de dialecten verschillen per dal en regio, ook de mensen zelf. Maar op één gebied zijn ze allemaal gelijk: Ze zijn allemaal trots op hun eigen regio, tradities, specialiteiten en producten.
land & bevolking
Obergurgl-Hochgurgl © Tirol Werbung / Thomas Jantscher Obergurgl-Hochgurgl © Tirol Werbung / Thomas Jantscher

Architectonische hoogtepunten in Oostenrijk

Oostenrijk is gezegend met fascinerende architectuur: keizerlijke paleizen en jugendstilgebouwen uit de vorige eeuw stralen naast moderne glazen complexen en innovatieve houten huizen. Maak een spectaculaire rondreis langs de inspirerende architectuur van de negen deelstaten.
Toparchitectuur in Oostenrijk
Wanderung von Brunnen zu Brunnen in Schärding © TVB Schärding Wanderung von Brunnen zu Brunnen in Schärding © TVB Schärding

Originele stadsrondleidingen in Oostenrijk

Oostenrijkse steden bieden telkens nieuwe facetten voor een ontdekkingsreis. Gidsen hebben creatieve thema-rondleidingen bedacht om bezoekers hun stad vanuit een andere invalshoek te presenteren.
Originele stadrondleidingen in Oostenrijk
Straße in Niederösterreich © Österreich Werbung / Diejun Straße in Niederösterreich © Österreich Werbung / Diejun

Themaroutes in Oostenrijk

De romantiek opzoeken in sprookjesachtige kastelen en burchten, genieten van culinaire hoogstandjes of gewoon de prachtige natuur en het landschap op je laten inwerken: de Oostenrijkse themaroutes hebben voor elk wat wils.
Ontdek de Oostenrijkse themaroutes
Otto Wagner-Kirche Am Steinhof © Österreich Werbung / Popp-Hackner Otto Wagner-Kirche Am Steinhof © Österreich Werbung / Popp-Hackner

Jugendstilarchitectuur in Oostenrijk

De overgang van de 19de naar de 20ste eeuw werd gekenmerkt door een radicale verandering in de de interpretatie van kunst. Deze ommekeer vertaalde zich in de architectuur. Zo ontstond de "Weense Jugendstil" of de "Secessionsstil". In Oostenrijk kan een ontdekkingsreis worden gemaakt langs het architecturaal erfgoed van deze plaatselijke variant van de Jugendstil.
Meer lezen
Schönbrunn, Wien © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Schönbrunn, Wien © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Oostenrijk, waar Europa samenkomt

De culturele rijkdom van ons land is grotendeels te danken aan verschillende invloeden uit het westen, het oosten, het noorden en het zuiden. Oostenrijk heeft in de loop van de geschiedenis altijd een bijzondere rol in het hart van Europa gespeeld, zowel als bruggenbouwer, ontmoetingsplaats en Europees trefpunt.
Een culturele ontdekkingsreis
Albertina in Wenen / Oostenrijk © Österreich Werbung / Lois Lammerhuber Albertina in Wenen / Oostenrijk © Österreich Werbung / Lois Lammerhuber

Museums in Oostenrijk

Klassiek of avant-garde, wereldberoemd of juist nog een onontdekte geheimtip: de musea in Oostenrijk bieden elk wat wils en zijn dan ook zeker een bezoekje waard. Hier vind je alvast een selectie.
Museums per deelstaat
Obergurgl-Hochgurgl © Tirol Werbung / Thomas Jantscher Obergurgl-Hochgurgl © Tirol Werbung / Thomas Jantscher

Architectonische hoogtepunten in Oostenrijk

Oostenrijk is gezegend met fascinerende architectuur: keizerlijke paleizen en jugendstilgebouwen uit de vorige eeuw stralen naast moderne glazen complexen en innovatieve houten huizen. Maak een spectaculaire rondreis langs de inspirerende architectuur van de negen deelstaten.
Toparchitectuur in Oostenrijk
Kaiserin Elisabeth "Sisi" © Österreich Werbung / Trumler Kaiserin Elisabeth "Sisi" © Österreich Werbung / Trumler

Belangrijke Oostenrijkers

Ooit al van Gustav Klimt of Franz Liszt gehoord? Of, klinkt Sisi je bekender in de oren? Hier vind je meer informatie over een aantal grote namen in de Oostenrijkse kunst-, cultuur-, muziek-, architectuur- en theatergeschiedenis.
Naar de namen
Lena Hoschek Show © Lupi Spuma / Lena Hoschek Lena Hoschek Show © Lupi Spuma / Lena Hoschek

Verrassende Oostenrijkse mode

Oostenrijks design is verrassend, gemaakt van hoogwaardige materialen en vol frisse ideeën. Wij keken rond in een aantal designershops en tonen welke trends er gezet worden door jonge talenten.
Designerware made in Austria
Schönbrunn, Wien © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Schönbrunn, Wien © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Handwerk en gebruiken: passie voor traditie

Fascinerend en verrassend! In Oostenrijk zijn veel bijzondere oude gebruiken bewaard gebleven. Zo vanzelfsprekend als ze vroeger waren zo bijzonder is het dat ze nu nog bestaan. Verbonden met de natuur enig in hun soort. En… sommige zijn zelfs benoemd tot UNESCO werelderfgoed.
Ontdek de Oostenrijkse gebruiken
Standbeeld van Johann Strauss, Wenen © Österreich Werbung / Hans Wiesenhofer Standbeeld van Johann Strauss, Wenen © Österreich Werbung / Hans Wiesenhofer

Muziekland Oostenrijk

Oostenrijk staat van oudsher bij velen bekend als muziekland bij uitstek. Grote componisten en werken van wereldfaam... Toch speelt men in Oostenrijk niet alleen klassieke muziek.
Muziek in Oostenrijk
Schloss Hof in Marchfeld © Österreich Werbung Schloss Hof in Marchfeld © Österreich Werbung

De kunstschatten van Oostenrijk

Oostenrijk kent een lange geschiedenis. Sporen hiervan vind je onder andere terug in het rijke culturele erfgoed. Ontdek hier de culturele bezienswaardigheden van Oostenrijk.
Bezienswaardigheden in Oostenrijk
Donausteig Schlögener Schlinge, Oberösterreich © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH / Ralf Hochhauser Donausteig Schlögener Schlinge, Oberösterreich © WGD Donau Oberösterreich Tourismus GmbH / Ralf Hochhauser

De Donau op zijn mooist

Die schöne blaue Donau stroomt van oost naar west door Oostenrijk. Adembenemende landschappen en culturele hoogtepunten wisselen elkaar hier af. Ontdek deze verrassende vakantiebestemming.
Meer over de Donau
Museumquartier in Wenen © MuseumsQuartier / Daniel Gebhart de Koekkoek Museumquartier in Wenen © MuseumsQuartier / Daniel Gebhart de Koekkoek

Citytrips in Oostenrijk

Denk je aan een citytrip in Oostenrijk? Kijk dan ook zeker verder dan Wenen, Salzburg en Innsbruck om de mix te bewonderen van verleden en heden, klassiek en modern, traditioneel en design.
Ontdek de Oostenrijkse steden
Uhrturm © Graz Tourismus  / Markus Spenger Uhrturm © Graz Tourismus / Markus Spenger

Unesco-werelderfgoed

Op de werelderfgoederenlijst van Unesco staan 8 bijzondere plekken in Oostenrijk. Erfgoed van wereldbelang met een buitengewone culturele waarde en dus zeker een bezoekje waard!
Bezoek de 8 werelderfgoedlocaties in Oostenrijk
Leuk voor jong en oud, de Swarovski Kristallwelten © TVB Innsbruck / Swarovski Leuk voor jong en oud, de Swarovski Kristallwelten © TVB Innsbruck / Swarovski

Cultuur voor kinderen

Van kindermusea en kindertheaters tot en met leesfeesten voor de kleinsten. In Oostenrijk is het culturele aanbod voor kinderen groot. Stil zijn hoeft niet en ze mogen alles aanraken. Hier beleven uw kleintjes ongetwijfeld veel plezier!
Lees hier meer over musea voor kinderen

Geen zoekresultaten gevonden!

Jerome neemt je mee op reis

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.