Please choose Language or Country
or

Kerstmarkten in Wenen

De Weense kerstmarkt bij het Rathaus laat de harten van de bezoekers al 700 jaar harder slaan en heeft nog altijd de charme die ze vroeger had. In het Rathaus zelf wacht het „Christkindls Werkstatt“, waar kinderen zich als kleine kunstenaars kunnen vermaken en kerstgeschenken voor ouders, grootouders en vrienden in elkaar mogen knutselen.
Weense kerstmarkt bij het Rathaus
11.11. - 26.12.2017
Deze kerstmarkt laat de harten van de bezoekers al 700 jaar harder slaan en heeft nog altijd de charme die ze vroeger had. De Weense adventstijd lokt met geurende vruchten, lebkuchen, punch en gebraden lekkernijen. In het Rathaus zelf wacht het „Christkindls Werkstatt“, waar kinderen zich als kleine kunstenaars kunnen vermaken en kerstgeschenken voor ouders, grootouders en vrienden in elkaar mogen knutselen.
www.christkindlmarkt.at

Kerstmarkt bij Schloß Schönbrunn
18.11. - 26.12.2017
De kerstmarkt bij het sfeervolle Schloß Schönbrunn trekt elk jaar weer vele bezoekers aan. Feestelijk gedecoreerde stands tonen er het prachtigste Oostenrijks handwerk en vele kerstgeschenken, kerstdecoraties, kribben en kerstcadeautjes gemaakt van natuurlijke materialen zien. De geur van kerstbaksels en punch, net zoals het koorgezang en blaaskapellen, zorgen voor een opperbeste kerststemming.
www.weihnachtsmarkt.co.at

24e Oudweense kerstmarkt op de Freyung
18.11. - 23.12.2017
Deze oudweense kerstmarkt verbindt traditie, handwerk en volkscultuur. Deze kerstmarkt is voor de inwoners van Wenen een ware traditie geworden. Onder de kerstboom vindt dagelijks een cultureel programma met mooie volksmuziek plaats en vermaken de kleintjes zich in het poppentheater.
www.altwiener-markt.at

Kerstmarkt op de Karlsplatz
17.11. - 23.12.2017
De Karlsplatz biedt een bijzondere omgeving voor een bijzondere kerstmarkt waar kunsthandwerk van hoge kwaliteit te vinden is.
www.divinaart.at

Kerstdorp bij Schloss Belvedere
24.11. - 26.12.2017
Het kerstdorp voor het prachtige barokke Schloss Belvedere verrast met kunsthandwerk, leuke kerstgeschenken, culinaire lekkernijen en een feestlijk programma voor de deuren van romantische barokke Schloss Belvedere.
www.weihnachtsdorf.at

Kerstmarkt bij de oude AKH
18.11. - 23.12.2017
In het kerstdorp op de parkeerplaats van het voormalig Weense algemene ziekenhuis (AKH) staan ieder jaar 50 standhouders uit het binnen- en buitenland. Hutjes met eten, drankjes, kerstgeschenken en -decoraties en muzikaal entertainment zijn hier volop te vinden.
www.weihnachtsdorf.at

Kerstmarkt op de Spittelberg
16.11. - 23.12.2017
Sfeervolle kerstmarkt in de smalle sfeervolle Biedermeierstraatjes van het Spittelbergviertel.
www.spittelberg.at

Kerstdorp op de Maria-Theresien-Platz
16.11. - 26.12.2017
In het prachtige park tussen het Kunst- en Natur-Historisch Museum, direct aan de ring, omgeven door imposante Weense bezienswaardigheden, zoals de Hofburg en het Museumsquartier.
www.weihnachtsdorf.at

Kerstmarkt in het Türkenschanzpark
17.11. - 24.12.2017
Idyllische kerstmarkt in de romantische omgeving van het Türkenschanzpark.
www.weihnachtimpark.at

Wintermarkt op de Riesenradplatz (het reuzenradplein)
18.11.2017 - 07.01.2018
Met het motto "Pret in centrum Wenen" biedt de wintermarkt op het reuzenradplein een spannend programma. Kinderen maken er ritjes in het reuzenrad, muzikale live acts worden opgevoerd en ook regionale lekkernijen zorgen er voor een winterse kerstsfeer.
www.wintermarkt.at

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.