Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Tirol: "Das KaffeeHaus" in Kufstein

Het gaat er aardig aan toe in het “KaffeeHaus” in de Klinkstraße, direct onder de vesting in Kufstein: Voor harmonieuze sfeer in het gebouw, dat uit het jaar 1730 stamt, is volgens gastheer Gerold Hell Kafunzel, een kobold, verantwoordelijk.

Met de zorgvuldige herstelling van het drie verdiepingen hoge voormalige conciërgehuis aan het begin van de vesting hebben de eigenaars een juweeltje geschapen. Daar lijkt “Kaffunzel”, de kobold, die zoals gezegd wordt, sinds de opening in de herfst van 2009 geen kwajongensstreken meer uithaalt, zich goed te voelen.

Het binneninterieur, zoals de vloeren en trapjes, deels afkomstig uit boerenhuizen van de omgeving, bestaat uitsluitend uit oud hout.  Op de gelijkvloers kunnen gasten zich zelf bedienen met koffie en gebak. De koffie is afkomstig van de huiskoffiebranderij net naast de bar, het gebak is zelfgemaakt. Op krakerige treden gaan de gasten naar de bovenverdiepingen. Tussen originele muren uit leistenen nodigen verschillende zitplaatsen, gaande van oorfauteuils tot lederen sofa’s, uit tot een gezellig onderonsje.  

Gerold Hells grootste inbreng is de machine, gemaakt op een Italiaanse oude bouwwijze, waarin hij geselecteerde bonen tot huismerk verwerkt. Zijn koffie werkt onder de firmanaam “Die Bohne Tirols”. De koffie is verkrijgbaar in de soorten “Kaffunzel mild” en de espresso-variant “Kaffunzel stark”.

Das KaffeeHaus
Vesting Kufstein

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.