Please choose Language or Country
or
Circling the Lake Neusiedlersee by bike © Burgenland Tourismus / Foto: Steve Haider

Fietsen en mountainbiken in Burgenland

Deze zonnige deelstaat van Oostenrijk is met haar vele natuurreservaten en vlakke fietspaden een waar paradijs voor de fietsliefhebber.
Goed onderhouden geasfalteerde fietspaden en -routes, zoals bijvoorbeeld de 'rode wijn fietsroute', de 'Waldquelle'-weg of de natuurparken-route bieden de ideale omstandigheden voor fietsers om Burgenland te verkennen.

In 2 dagen kan men hier helemaal rond de Neusiedlersee fietsen; een prachtige route langs het riet, vele wijnkelders en door idyllische dorpjes. Voor wie de hele route net iets te lang is, bestaat er ook de mogelijkheid om een deel van de weg per boot af te leggen.

Wie wil kan in het zuiden van Burgenland met een gps-systeem op pad.
U kunt hier verschillende routes gratis downloaden:  www.radarena.at

Het eerste fietspension van Burgenland Pension Drahteselböck in Rust biedt 19 origineel ingerichte kamers, allemaal met een uitzicht op het zwembad op de idyllische binnenplaats. De fietsen zelf vinden in het "Drahteselstall" onderdak en wie geen eigen fiets meeheeft, kan er één ter plaatse huren.

De Draisinen-tour is een wel heel bijzondere fietservaring. Hir kunt u met uw eigen spierkracht een draisine of lorrie aandrijven. Het spoor is 23 kilometer lang en de draisine (een vierwielig railvoertuig) biedt plaats voor het hele gezin. Net zoals bij een waterfiets moeten ook hier twee personen het voertuig al trappend aandrijven, terwijl de rest heerlijk achterover kan leunen.

Wijngaarden, perzikbomen, schaduwrijke bossen en rustige dorpjes. Dwars door het Sonnenland Mittelburgenland lopen heel wat fietspaden, waarlangs gezellige pubs, wijnbars en culturele schatten uit de regio ontdekt kunnen worden. De fietsroutes in dit zonnige gebied beginnen en eindigen bij "Rolling Terminal" voor de Sonnentherme Lutzmannsburg-Frankenau en zijn in beide richtingen bewegwijzerd, zodat fietsers overal hun fietstocht kunnen starten. Dit professioneel doordacht wegennetwerk biedt kilometerslange fietspaden aan van verschillende moeilijkheidsgraden. Doordat de fietsroutes overwegend vlak zijn, soms eens wat licht heuvelachtig, zijn ze meestal geschikt voor gezinnen. De mountainbikepaden zijn geïntegreerd in het mountainbikenetwerk „Niederösterreich Süd alpin und Burgenland“ en bieden gevarieerde tochten in de heuvels van de Landseer bergen en rond de Geschriebenstein. Men kan kiezen uit "familieroutes", "funroutes" of "powerroutes".

Fietsen in Burgenland

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.