Please choose Language or Country
or

Wijnroute Weinviertel

De Weinviertel wijnroute voert je langs een wijds, open en uitnodigend landschap. Wijngaarden op zachte heuvels, wiegende korenvelden, culturele gedenktekens en idyllische wijnkelders maken van de regio een geliefde trekpleister.
De 400 km lange Weinviertel wijnroute maakt aan Heldenberg bij Ziersdorf een bocht door het Schmidatal, Retzer Land en Pulkautal (westelijk Weinviertel) in de buurt van Falkenstein, Poysdorf en Mistelbach (Veltlinerland). In het zuiden maakt ze een kronkel door het Matzner Hügel gebied en sluit zich via Wolkersdorf, Hagenbrunn en Bisamberg aan aan het Weense wijnbouwgebied.

Langs de wijnroute kom je wijngaarden tegen op zachte heuvels, idyllische wijnkelders en kleine culturele schatten. Het is een regio vol weelderige overvloed met een ongerept landschap aan de rivieren March en Thaya, die het Veltlinerland met 2 dalen verbinden. Enerzijds schrale, bijna ontoegankelijke dalen met een alsmaar dichterbebost woud in het noorden van het westelijk Weinviertel, anderzijds een breed, vruchtbaar dal met wijdse korenvelden in het zuidelijke Weinviertel die langs de Donauoever voert.

In de laatste jaren heeft het Weinviertel zich als toeristische trekpleister helemaal op kwaliteit gericht. Met het label Weinviertel-DAC garanderen de kwaliteitsbewuste wijnbouwers hun klanten gecontroleerde, regiotypische aanbouw van traditionele druivensoorten zoals de “Grüner Veltliner”. Naast de gespecialiseerde pensions en wijnlokalen hebben ook de private kamerverhuurders door hun constante kwaliteit een goede naam verworven.

Weinstraße Weinviertel
Region Weinviertel
Weinstraße Niederösterreich

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.