Please choose Language or Country
or

”Zoom” in op de grote wereld

Knutselen in het atelier, duiken in de onderwaterwereld of een eigen tekenfilm produceren. In het ZOOM Kindermuseum in Wenen kan het allemaal. Zelfs nog veel meer. Hier mag naar hartelust gespeeld worden.
Vragen, uitproberen, voelen en spelen: Kinderen ontdekken in het ZOOM Kindermuseum in Wenen de wereld met al hun zintuigen. Kinderen vanaf 8 maanden tot 14 jaar staan in het middelpunt. Maar ook volwassenen mogen uiteraard meedoen tijdens de tentoonstellingen en workshops, in het ZOOM Atelier, het ZOOM Lab en het ZOOM Oceaan.

Wat is een sculptuur? Hoe slapen astronauten in een ruimtestation? Wat hebben muziek en wiskunde met elkaar te maken? Kun je ook kleuren horen en geluid zien? Ieder jaar worden er 2 interactieve tentoonstellingen georganiseerd waarin verschillende onderwerpen uit de wetenschap, kunst, cultuur of architectuur voor kinderen tastbaar en begrijpelijk worden gemaakt. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. 

De kleintjes van 8 maanden tot en met 6 jaar duiken onder de kleurrijke onderwaterwereld van ZOOM Oceaan. Een bijzonder speel- en leerdomein, dat speciaal op de motorische, cognitieve en sociale vaardigheden inspeelt. 

Knutselen, verven, schilderen, knippen, plakken, scheuren, prikken, modelleren, tekenen, timmeren. Dat alles en nog veel meer kan in het ZOOM Atelier. Hier kunnen kinderen van 3 tot en met 12 jaar naar hartelust experimenteren. Iedere workshop heeft een specifiek thema, waarbij er gewerkt wordt met diverse materialen en technieken.

Wat wil je later worden? Regisseur, fotograaf, geluidsman of filmproducent? In het ZOOM Lab, het multimediale laboratorium, kun je al deze beroepen uitproberen. Produceer je eigen tekenfilm, 3D wereld en sounds. Voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar.

Meer informatie:
ZOOM Kindermuseum
MuseumsQuartier
Museumsplatz 1
1070 Wenen
Internet: www.kindermuseum.at 

”Zoom” in op de grote wereld

Infoboxen: ”Zoom” in op de grote wereld

KinderfestivalsIn Oostenrijk worden ook veel festivals speciaal voor kinderen georganiseerd.

Meer weten

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.